Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD)´ı ziyaret ederek dernek yönetim ve danışma kurulu üyeleriyle birlikte kahvaltıda bir araya geldi. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ile dernek yönetim ve danışma kurulu üyeleri Mehmet Çelikkaya, Yunus Özpeynirci, Sefai Cesur, Sabri Karaman, Yaşar Bahçıvan, Adnan Cesur, Salih Günay, Aydemir Toksöz ve Aynur Yıldırım&8217;la görüşen Başkan Akın, düzenlenen kahvaltı programında belediye ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Programda konuşan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, belediyenin çalışmalarını alkışladıklarını belirterek "2002 yılından bu yana faaliyet gösteren derneğimize ziyaretiniz bizleri onurlandırmıştır&8221; dedi.


Çalışmalarınızdan memnunuz


Başkan Dikyurt; &8220;Bartın´ın kendini hizmete adamış insanlara ihtiyacı vardı ve belediyede bunu buldu. Çözüm insanısınız, BAKİAD olarak yaptığınız çalışmalardan memnunuz. Bartın, bugüne kadar belediyecilikte yapılamayanları yapan bir başkana kavuştu" diye konuştu. Daha sonra BAKİAD&8217;ın çalışmaları hakkında da bilgiler veren Birol Dikyurt yurt içi ve yurt dışı fuarlara ve ticari gezilere katıldıklarını, dernek üyelerinin bilgilendirilerek ticari heyecanlarının artırıldığını ve aktif hale getirilmeleri için gayret gösterildiğini ifade etti. BAKİAD yönetim ve danışma kurulu üyeleri ise Başkan Akın´a Bartın´la ilgili sorunları ileterek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.


Havanda su dövmek istemiyoruz


Belediye Başkanı Cemal Akın ise yaptığı konuşmada Bartın´a hizmet etmenin tek yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini, kısır çekişmelerle bir yere varılamayacağını ve kısır çekişme içinde olunduğunda daima havanda su dövüleceğini söyledi. Akın; &8220;Havanda su dövmek istemiyoruz&8221; dedi. BAKİAD´ın çalışmalarını takip ettiğini, derneğin Bartın için önemli faaliyetlerde bulunduğunu da belirten Başkan Akın "Bütün gayretimiz Bartın´ı büyütmek, geliştirmek, geleceğe kalkınmış bir Bartın bırakmak içindir. Başta Valiliğimiz olmak üzere, milletvekilleri, belediye, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütlerimiz, atanmışlar, seçilmişler birlik olduğunda üstesinden gelinemeyecek sorun yoktur" şeklinde konuştu.


Limanı verimli hale getireceğiz


Bartın Limanı ile ilgili bilgiler de veren Başkan Cemal Akın, limanın bir yıl önce bir milyon ton olan yükleme-boşaltma kapasitesinin 200 bin ton artırılarak 1 milyon 200 bin tona çıkarıldığını, limanın daha verimli hale getirilmesi için değişik projeler ile ilgili çalışmalar yapıldığını kaydetti. Limanın Bartın´ın çıkış noktası olduğuna değinen Belediye Başkanı Akın, yurt içi ve yurt dışındaki limanlarda yaptığı incelemelerde Bartın Limanı´ndan daha küçük limanların iş hacimlerinin çok daha yüksek olduğunu, Bartın Limanı´nın potansiyelinin arttırılması için özellikle gayret sarf edildiğini belirtti. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ziyaret anısına Belediye Başkanı Cemal Akın´a plaket takdim etti.



Editör: Pusula Gazetesi