Zonguldak´ta yerel bir gazetede çalışan ´Cimbom´ lakaplı Serdar Baytar, üç yıl önce bir bankanın Zonguldak Şubesi´nden 24 ay vade ile 2 bin 500 lira ihtiyaç kredisi çekti. Kredi taksitlerini ödeyen Baytar´a taksitlerin bitmesinin ardından bir yıl sonra, bankanın avukatı dün noter aracılığıyla 32 kuruş borcu olduğuna dair ihbarname gönderdi. İstanbul Beyoğlu 23´üncü Noter´den gelen ihbarname için de 60 lira 81 kuruş masraf ödenmesi istendi. Serdar Baytar da, ihbarnameyi görünce şok geçirdi. Banka
şubesine giden Baytar, banka görevlilerine, ödediği borcu için 32 kuruşluk borç geldiğini ve 60 liralık masraf çıkarıldığını söyledi.
Görevliler, Baytar´a sistemin otomatik olarak işlem başlattığını, ancak konunun inceleneceğini, bir yanlışlık varsa bunun düzeltileceğini bildirdi.
Serdar Baytar, borcunu ödemesine rağmen ihbarnamenin neden gönderildiğini anlamadığını belirterek şöyle konuştu: "İhbarnameyi görünce önce 32 TL, 320 TL ya da 3 bin 200 TL zannettim. Dikkatlice baktığımda 32 kuruş olduğunu anladım. Rakamı görünce güldüm. Çay parası bile değil. Bu komik rakamlardaki borca karşılık 60 lira 81 kuruş ihbarname masrafı çıkarmışlar. Daha önce ödemiştim. Bankayla görüştüm, yanlışlık olabileceğini ve konuyu inceleyeceklerini söylediler. Büyük ihtimal bir yanlışlık var.
Düzeltileceğini umuyorum."
Editör: Pusula Gazetesi