Merkezi İstanbul&8217;da bulunan ve uydudan yayın yapan Hayat TV&8217;nin &8216;Çepeçevre Yaşam&8217; program ekibi Bartın kent merkezindeki çekimlerin ardından tarihi ve turistik ilçe Amasra&8217;yı ziyaret ederek termik santralle ilgili röportajlar yaptı. Barış Akarsu Parkı&8217;nda Belediye Başkanı Emin Timur, Turizm Derneği Başkanı Hasan Cengiz ve vatandaşlardan ilçede kurulması planlanan termik santralle ilgili görüş alan TV ekibi, santralin yapılacağı köylerde de vatandaşlara mikrofon uzattı.




Amasra santral için uygun değil




Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Cengiz, ilçenin tarihi ve turistik özellikleriyle doğal güzelliklerini anlatarak, termik santralin yaratacağı kirlilikle çevreye ve insan sağlığına zarar vereceğini söyledi. Timur ve Cengiz, Hema&8217;nın kömür çıkarmasını istediklerini, termik santrale karşı olduklarını, Amasra&8217;nın turizm kenti olduğunu, santral yapımı için uygun olmadığını belirtti.




Vatandaşlar ekibe ilgi gösterdi




Santralin yapımının planlandığı Tarlaağzı ve Gömü köylerindeki röportajlarda da vatandaşlar Hayat TV ekibine olumsuz görüş beyan etti. Termik santrallerin Türkiye&8217;de kötü örnekleri bulunduğunu ifade eden vatandaşlar, bu yüzden tedirgin olduklarını söylediler. Özer Akdemir ve Ertuğrul Berka&8217;dan oluşan Hayat TV ekibine köylerde ve ilçe merkezinde yaptıkları çekimler sırasında vatandaşlar yakın ilgi gösterdi.



Editör: Pusula Gazetesi