Bartın İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 2010 Yılı Tarımsal Ürün Desteklemeleri konusunda açıklama yaptı. Açıklamada, İl Özel İdaresi tarafından yem bitkileri üretimi ile çilek ve meyve üretimini geliştirmek amacı ile bu yıl içerisinde çiftçilere maliyetin yüzde 50&8217;si oranında destekleme yapılacağı belirtildi. Verilecek desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşların gerekli kriterleri taşımaları ve İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü&8217;ne istenilen belgelerle beraber müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.




Yem bitkileri tohumu destekleme kriterleri




Müdürlükten dün yapılan açıklamada tohum bedelinin yarısının katkı payı olarak alınacağı yem bitkileri tohumu destekleme kriterleri şöyle açıklandı; &8220;Çiftçilerden Alınacak Tohum Bedelleri. Slajlık Mısır Tohum Bedeli (25 Kg.) = 35,00 TL. Yonca Tohum Bedeli (25 Kg.) = 85,00 TL ve Fiğ Tohum Bedeli (25 Kg.) = 25,00 TL. Başvuru için gerekli belgelerle ilgili şu bilgiler verildi: Yem bitkileri tohum desteğine müracaat için istenilen belgeler şunlar; Dilekçe (Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünden temin edilecektir.) Bütün arazi varlığını gösteren belge veya belgeler. Bütün hayvan varlığını gösteren belge veya belgeler.




Çilek ve meyve bahçesi destekleme kriterleri



Açıklamanın çilek ve meyve bahçesiyle ilgili bölümü de şöyle; Çilek bahçesi en az 1 dekarlık alanlarda, bodur kiraz ve bodur elma bahçesi ise en az 2 dekarlık alanlarda yapılacak tesisler için uygulanacaktır. Sulama sistemini kendisi yapmak isteyen çiftçilere, sadece çilek fidesi ve fidan desteği de yapılabilecektir. Ödemeler 4 eşit taksitte tahsil edilecektir. Çilek ve meyve bahçesi desteklemeleri için gerekli belgelerde şöyle; Dilekçe (Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünden temin edilecektir.) Bahçe tesisinin kurulacağı arazi varlığını gösteren belge veya belgeler.





Editör: Pusula Gazetesi