İstanbul&[#]8217;un Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan İstanbul Zonguldaklılar Derneği, her ay düzenlediği gibi bu ayda bayanlara özel bir gün düzenledi.
Dernek binasında düzenlenen &[#]8216;Bayanlar Günü&[#]8217;ne gurbetteki bayanlar ilgi gösterdi. Her ay farklı bir etkinliğin olduğu &[#]8216;Bayanlar Günü&[#]8217;nde, bu ay sağlık konusunda seminer verildi. İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı&[#]8217;nın da bulunduğu güne Diş Doktoru Fügen Taşkın, Özel Bilge Hastanesi&[#]8217;nden Genel Cerrahi Doktoru Çağatay Korkut ve Asistanı Burçin Akkuş ile çok sayıda kadın katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bayraklı, Bayanlar Günü&[#]8217;ne katılan herkese teşekkür etti. 13 Haziran&[#]8217;da gerçekleşecek olan İstanbul Zonguldaklılar Derneği Piknik Şöleni hakkında bilgiler veren Bayraklı, bu tarihteki etkinlik için bayanlara özel görevler verdi. Bayraklı, konuşmasının ardından Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu&[#]8217;nu açıkladı. Başkan Cemile Bayraklı olurken, Yönetim Kurulu ise Melike Altay, Şengül Bayraklı, Derya Gülmez&[#]8217;den oluştu.


Seminere büyük ilgi
Kendi hazırladıkları yöresel yemekleriyle gelen bayanlar, hem semineri takip ettiler hem de getirdikleri yemeklerden tattılar. Diş Doktoru Fügen Taşkın &[#]8216;Ağız ve Diş Sağlığı&[#]8217; konusunda bilgi verirken, Genel Cerrahi Doktoru Çağatay Korkut ile Asistanı Burçin Akkuş ise &[#]8216;Meme Kanseri&[#]8217; konusunda katılanlara bilgiler verdi. Semineri ilgiyle takip eden bayanlar, merak ettikleri sorularını doktorlara sorarak bilgi sahibi oldular. Taşkın, katılanlara diş fırçası; Akkuş ise konu ile ilgili broşür dağıttı. Bayanlar Günü etkinliğini gerçekleştiren Başkan Orhan Bayraklı&[#]8217;ya teşekkür eden bayanlar, önümüzdeki ay yapılacak etkinlikte buluşmak üzere dernek binasından ayrıldılar.
Editör: Pusula Gazetesi