Çaycuma´da Toplum Destekli Polislik Hizmetleri etkinlikleri kapsamında başarılı İlköğretim öğrencileri, onure edilmek ve ödüllendirmek amacıyla evlerinden alınarak okullarına bırakıldı.
Çaycuma Şehit Hasan İlköğretim Okulu öğrencilerinden Çaycuma Kaymakamı makam aracına binen Rabia Işık, İlçe Jandarma Komutanı makam aracına binen Hüseyin Dalaş, Belediye Başkanı makam aracına binen Beyzanur Işık ve İlçe Emniyet Müdürü makam aracına binen Arda Aybars Gökçe evlerinden alınarak okullarına getirildi. Makam şoförlerinin kapıları açarak araçlardan indirdiği minik öğrenciler, mutluluklarını öğretmen ve arkadaşlarıyla paylaştı.
Öğrenciler özellikle Emniyet Müdürlüğü aracına ilgi gösterirken etrafını sardı. İlçe Emniyet Müdürlüğü´nün makam aracı ile okula gelmekten hem şaşırdıklarını hemde mutlu olduklarını belirten Arda Aybars Gökçe, derslerinde başarılı oldukları için bu uygulamada kendilerinin seçildiğini söyledi. Öğrencilerden okul çıkışında tekrar aynı araçlarla evlerine bırakılacak.
Toplum Destekli Polislik Hizmetlerinin amacı; toplumsal katılımı sağlayan kaliteli ve güvenilir bir polis modeli yaratmak.
Bu proje kapsamında polis toplum ilişkileri geliştirmek için bir takım etkinlikler yapılacak. Çaycuma´da İlköğretim okullarında 15 Mart Pazartesi başlayan bu hizmet, okullar tatile girinceye kadar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülecek.
Editör: Pusula Gazetesi