Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım ve Belediye Başkanı Seçkin Özdemir´i dün partiye çağırarak üçlü zirve yaptı. Zirveye Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı da katıldı.
Kilimli Belediyesi´nde patlayan ve Başkan danışmanının tutuklanmasıyla sonuçlanan skandalla ilgili toplanan zirve de sancılı dakikalar yaşandı.
Toplantı sonrası Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ilerleyen günlerde açıklama yapacağını belirtirken, İl Başkanı Hamdi Uçar, Kilimli´de yapılan operasyonla ilgili değerlendirmede bulunduklarını söyledi.
Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım´ın Başkan Seçkin Özdemir´in Belediye Başkanlığı´ndan ve partiden istifasını istediği öğrenildi.
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Kilimli´de yaşanan olayların üzücü olduğunu belirterek, görüşmeleri ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Önümüzdeki süreçte alınacak tedbirlerde, belediye anlamında Sayın Belediye Başkanımızla konuştuk.
Bu tip insanların belediyemizden, teşkilatlarımızdan uzak tutulması, bu tip insanlara karşı yargının gereken cezayı vereceğini biliyoruz.
İstifa isteme yetkileri yok
Hiç kimse kimsenin istifasını isteme yetkisine sahip değildir.
Bunu bilmelerini istiyoruz. Belde teşkilatının böyle bir yetkisi de yok. Böyle dumanlı bir ortamda av yapmak isteyen insanlar olabilir.
Belde teşkilatımızda, belediye teşkilatımızda, yerel yönetimlerimiz uyum içerisinde çalışma zorundadır.
Bizde arkadaşlarımızı koordine etmekle yükümlüyüz. Şu anda herhangi bir sıkıntımız da yok.


Birlikte olmaları söz konusu değil
Belde Başkanımız Yılmaz Kaldırım ile eski Belediye Başkanı Ali Arslankılıç´ın birlik olması gibi bir şey söz konusu değildir. Böyle bir şey de asla olamaz. Belde başkanımız onurlu, haysiyetli, gururlu ve başarılı bir arkadaşımızdır. Yani kendi belediye başkanına karşı böyle bir komplo içerisinde asla olamaz. Bu olanlara karşıda mutlaka tepkisini ve tavrını koyacaktır. Ali Arslankılıç´ın da yorumlarını okumadım. Ama bir başkasının yaptığı yorumlarda bizim için hiç önemli değil. Yargı sürecine göre de hareket edilecektir."
Editör: Pusula Gazetesi