Ak Parti Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım, Kilimli Belediyesi&[#]8217;ne yapılan operasyonla ilgili şok açıklamalarda bulundu. Seçimlerden bu yana yapılan hatalarla ilgili olarak belediye başkanını uyardıklarını fakat anlatamadıklarını söyleyen Kaldırım, yarın yapmayı düşündükleri basın toplantısı ile bir yıl içerisinde yapılan her şeyi kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.
Bundan 4 ay önce belediye başkanına gittiklerini ve danışmanının hataları nedeniyle tercih yapmasını söylediklerini belirten Başkan Kaldırım: &[#]8220;&[#]8216;Hepiniz gidebilirsiniz o kalacak&[#]8217; dedi. Bu kadar sahip çıktığı bir insanın böyle bir hataya alet olması aynı zamanda onun kendi hatasıdır da. Böyle bir hata yapan hele ki siyasetteyse sonucuna katlanır&[#]8221; dedi.
Ak Parti Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
&[#]8220;Kilimli de olan olaylar üzücüdür. Kilimli belde teşkilatı olarak bunlar Ak Partiye yakışmayacak, tasvip etmediğimiz, beğenmediğimiz, onaylamadığımız gelişmelerdir. Seçimden bu yana özellikle bu ismi geçen kişilerle ilgili sıkıntılarımızı, yanlış hareketleri olduğunu hem belediye başkanımıza hem de üst kademelerimize aktardık. Ama lafımızı dinletemedik. Bizim bu aktardığımız olaylar belediye başkanımız tarafından hep şahsi istekler olarak görüldü ve basında da kendi beyanatları oldu. Ama bu hareketler bizim belde teşkilatımızın şahsi istekleri değildi. Bu yanlışları haykırdık ve gösterdik. Keşke bunlar olmasaydı. Biz hiçbir zaman bunları tasvip etmedik ve bundan sonrada etmeyeceğiz. Yasal süreçte belki birileri aklanabilir. Biz bu konuda bir şey diyemeyiz. Ama vicdanlarda aklanamazlar. Onun için hata yapan herkesin hatalarını kabul edip, gereğini yapmasını bekliyoruz. Belde teşkilatı olarak da yarın bir basın toplantısı yapacağız ve bir yıl içerisinde yaşanan her şeyi kamuoyuyla paylaşacağız.&[#]8221;


&[#]8216;Hata yapan sonucuna katlanır&[#]8217;
Bu zamana kadar hep belde başkanının teşkilattan kopuk olması, işbirliği içerisinde olamaması gibi sıkıntıları olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz Kaldırım: &[#]8220;Hep de bunların kavgalarını verdik. Ama anlatamadık. Özellikle tutuklanan danışmanla ilgili fikirlerimizi ilettik. 4 ay öncede çok enteresandır ki, Sayın Belediye Başkanımıza gittik ve &[#]8220;Böyle böyle sıkıntılar, dedikodular var. Biz bunları aşamıyoruz. Kilimli belde teşkilatı olarak karar vereceksin. Ya o ya biz&[#]8221; dedik. Belediye Başkanımız da &[#]8220;hepiniz gidebilirsiniz o kalacak&[#]8221; dedi. Bu kadar sahip çıktığı bir insanın böyle bir hataya alet olması aynı zamanda onun kendi hatasıdır da. Böyle bir hata yapan hele ki siyasetteyse sonucuna katlanır&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi