Kilimli Belediyesi eski Başkanı Ali Arslankılıç, hurda satış yolsuzluğunun ardından Pusula&[#]8217;ya çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Haber Müdürümüz İlknur Çıtlık&[#]8217;ın sorularını yanıtlayan Arslankılıç şöyle konuştu:


Personele yazık oluyor
&[#]8220;Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir &[#]8216;Kim suçluysa cezasını çeksin&[#]8217; diyor ya sanki emri o vermemiş, başkaları yapmış gibi. Bir belediye başkanının bu kadarda arkaya saklanmasına gerek yok ki. Benim üzüldüğüm tek şey, personele yazık oluyor. Orada gerçekten çalışan iyi niyetli personele yazık oluyor. Bunların her tarafı oynuyor. Onlar öyle bir malzeme ki, parayla bulup alamazsın. Olanların yanında da bunlar hiçbir şey değil.


İyileri kime verildi?
Şimdi hurdaları satmış ama asıl ambarlardaki iyileri kime satmış onu da söylesinler. İddia değil, gerçek. Kime ne kadar verdiği belli. Ben daha önce böyle şeylerin olduğunu da biliyordum. Zaten bunlar geldiğinden beri yaptıkları hiç iyi bir şey yok ki. Hani sahil yolu diyorlar ya. Yol mol yok. Bunların işi sahilde yol yapmak veya insanlara hizmet etmek falan değil.


Savcı üzerine gitsin
Bu sadece Seçkin&[#]8217;in işi de değil. Bunun arkasındaki ve yanındakilerde zihniyet olarak aynıdır. Kıyı kenar çizgisi içerisinde belediyenin şahıslara yaptığı binalar, yapılan halı sahalar var. Cumhuriyetin Savcısının bu işin üzerine gitmesi lazım. Bunların hepsi suç duyurusudur. Bazı meclis üyeleri açık açık milletten rüşvet alıyor. İnsanları korkutup sindiriyorlar.


Çek, marketçiye verilmişti
Ama ne yapsın zavallı üç günde bir dayak yiyor. Ondan sonrada hastanelerdeki raporları saklıyorlar. Ağabeyler döver de sever de. Ben sadece Kilimli&[#]8217;ye üzülüyorum. Çalışan, dürüst personelime üzülüyorum.
Hurdayı satıyorlar ve sattıkları hurdayla çek alıyorlar. Çeklerle beraberde daha önce seçim zamanı bir işadamının Kilimli&[#]8217;deki büyük bir marketten alıp, vatandaşa dağıttığı kumanyaların parasını veriyorlar. İş patlayınca çeki marketçiden geri alıyorlar.


Anlatsam aklınız durur
Hurdadan başka satılan şey çok. Çağırsın beni Cumhuriyet Savcısı, söyleyeyim nelerin olduğunu. &[#]8216;Suçlu cezasını çeksin&[#]8217; demek çok kötü. Gece 3&[#]8217;lere kadar kimin yanındaydın? Kendini kurtarmak için neler yaptı? Kilimli bu işleri iyi takip etsin. Kilimli Belediye-si&[#]8217;nde nelerin olduğunu anlatsam aklınız durur. Kimin oraya ne kadar malzeme gitmiş, kimin adına ne kadar iş yapılmış ben hepsini biliyorum ve anlatırım. Her ne kadar içinde değilsek de içeride namuslu personeller var.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi