Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından ilçeye kurulması düşünülen 400 yataklı hastanenin yapılacağı yer konusunda istişare toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, TSO Konferans Salonu´nda yapılan ve TSO Başkan Yardımcısı Nurettin Tüylüoğlu´nun yönettiği toplantıda yaptığı konuşmada, herkesin "Siyaset yapmayın" demesine rağmen, hastane konusunda herkesin siyaset yaptığını söyledi. Hastane konusunun Ereğli´de 5 yıldır konuşulduğunu belirten Milletvekili Erdoğan, Kaynarca Toplu Konutlarının şehir merkezine uzak olduğunu ve arsaya para vermek zorunda oldukların kaydetti. Erdoğan, "Bu 5 yıl süre zarfında Şırnak´ta Yüksekova´da başlanan hastaneler hizmet vermeye başladı. Ereğli olarak çok konuşan, az iş yapan bir ilçeyiz. Devrek yer verdi, Çaycuma yer verdi, Zonguldak´ta mesele çözüldü. Ereğli yer konusunda halen kavgaya devam ediyor. Gerçekleştirilen bu toplantıda hepimiz bir aradayız. Kaynarca Toplu Konutlarının olduğu alan şehir merkezine hem uzak hem de arsaya para vermek gerekiyor. İlçe Kaymakamımız ve Zonguldak Valimiz var, duruma el koysunlar. Ereğli´de Belediye Başkanı istemedikten sonra bir çivi çakamam, Sağlık Bakanı da çakamaz. Birlikte başaramazsak bu işi Ereğli´ye yazık olur. Konuşan değil iş yapan Ereğli olalım. Nereye istiyorsanız oraya temel atalım. Başaramazsak da hiç değilse yolunda bulunduk derim. Hükümet 147 tane hastane yaptı. Niye Ereğli´de olmasın? Ben de buna kahroluyorum, neden yapamadım diye üzülüyorum" dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, Ereğli´de büyük bir bilgi kirliliğinin olduğunu, olaylara politik açıdan bakılmadığında bu işin çözülebileceğini ifade ederek, "AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin, hastanelerin ruhsatının belediye tarafından değil, Sağlık Bakanlığı tarafından verildiğini bilmiyor. Osmantepe fikrini ilk ortaya atan ben değilim, şu andaki Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem´dir. Biz de burayı benimsedik. Diyelim ki hastaneyi 50 dönümlük araziye yaptınız. Yanına bir kümes inşa edemedikten sonra ne faydası var. Hastanenin yanına yerine göre farklı birimler açabilmelisiniz. Kenti yerel yönetimler idare eder. O yüzden bu konuda da yerel yönetimlerin düşüncelerine önem verilmeli. Verdiğinin yarısını alamayan ama en yüksek vergiyi ödeyen bir ilçede yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı rüşvet mi veriyor. Bakanlık olarak yerini de bulacaksın, hastaneyi de yapacaksın. Bakanlık mutlaka Devlet Demiryolları arazisine hastane yapacaksa benim engelleme gücüm yok. Ancak gelecek kuşaklara şikayet ederim, yazık olur. Gelecek kuşaklara ihanet olur" diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin ise, Belediye Başkanı Posbıyık´ın bedelsiz arazi önermesi durumunda kabul ettirmek için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunabileceğini söyledi. CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, hastanenin yeri konusunun halkın görüşünü alarak kararlaştırılması gerektiğini, yani referanduma gidilmesi gerektiğini belirterek, hastanenin inşası konusunun aceleye getirilmemesi gerektiğini ifade etti.
Toplantıda Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel, TSO Meclis Başkanı Zeki Us, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı Faruk Yazıcı, Mimarlar Odası Şube Başkanı Sertan Ocaklı, Belediye İmar İşleri Müdürü Mustafa Kılıç, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol hastanenin yeri konusunda söz alarak düşüncelerini paylaştılar. Milletvekili Erdoğan toplantının ardından oturum başkanı kendisinden Posbıyık ile bir sonuca varmasını istemesi üzerine Erdoğan, Tüylüoğlu´na gelecek hafta başında Zonguldak Valisi Erdal Ata´nın Ereğli´ye gelerek bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi
Editör: Pusula Gazetesi