ZONGULDAK´ın Ereğli İlçesi´nde oturan 31 yaşındaki T.S. adlı erkek, 4 yıl eşcinsel ilişki yaşadığı 42 yaşındaki İ.Ç. adlı erkek arkadaşından para sızdırmak için 3 arkadaşıyla plan yaptı. Ormanlık alanda birlikte olduktan sonra plan gereği 3 kişinin önlerini kestiği İ.Ç. ve T.S., başlarına dayanan tabanca ile ilişkiye zorlandı. T.S. ile ilişkisini kameraya kaydettikleri İ.Ç.´ye 60 bin liralık senet de imzalatan şüpheliler, 30 bin lira karşılığında görüntüleri ve senetleri teslim etti. İ.Ç.´nin, görüntü ve senetlerle suç duyurusunda bulunmasıyla yakalanan 4 kişi hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Olay, 20 Nisan 2008´de meydana geldi. Cumhuriyet Savcısı´nın hazırladığı iddianameye göre, 2004´te tanışan İ.Ç. ve T.S., ilişki yaşamaya başladı. T.S., 2008 yılının Nisan ayında, İ.Ç. ile arasındaki ilişkiyi arkadaşı Y.Y.´e anlattı. Y.Y. ise arkadaşları B.K. ve S.K.´ye söyledi. 4 arkadaş, İ.Ç.´den para koparmak için plan yaptı. Plan gereği, olay günü T.S. ile İ.Ç., Alaplı İlçesi´nde bir ormanlık alanda otomobilde ilişkiye girdi. T.S. ve İ.Ç., Ereğli´ye dönmek üzere yola çıktıkları sırada, arkalarından takip eden Y.Y., B.K. ve S.K., önlerini kesti. 3 şüpheli, ellerindeki kurusıkı tabancalarla, tanımıyormuş gibi davrandıkları T.S.´yi ve arkadaşı İ.Ç.´yi otomobilden indirdi. Şüpheliler, cebindeki 50 lirasını aldıkları İ.Ç.´ye, plan gereği zorla pantolonunu indirttikleri T.S.´ye silah zoruyla oral seks yaptırıp kameraya kaydetti.


Buradan otomobille Alaplı´daki Radartepe Mevkii´ne götürülen İ.Ç., önceki kamera kaydının net olmadığı düşüncesiyle ikinci kez cinsel saldırıya uğradı. Şüpheliler, T.S.´ye oral seks yaparken yeniden kameraya kaydettikleri İ.Ç.´ye, 60 bin liralık 3 senet imzalattı. Şüpheliler, inandırıcı olmak için arkadaşları T.S.´ye de boş senet imzalattı. Şüpheliler, "Şikayet edersen bu görüntüleri ailene veririz, bütün aileni öldürürüz" diyerek tehdit ettikleri İ.Ç. ve T.S.´yi serbest bıraktı.


1 gün sonra İ.Ç.´yi arayan şüpheliler, 2 bin lira ile söyledikleri buluşma noktasına gelmesini istedi. Yanına aldığı 1500 lira ile şüphelilerin yanına giden İ.Ç., parayı verdi. Şüphelilerin, "Bankadan 30 bin lira kredi çekeceksin. Biz de bu olayı kapatacağız" diyerek tehdit ettiği İ.Ç., iki ayrı bankaya 15´er bin liralık kredi başvurusunda bulundu. Şüpheliler, İ.Ç.´den aldıkları 30 bin lirayı aralarında paylaşırken, kredi kartıyla da 1500 lira harcama yaptı.


Parayı teslim etmesinin karşılığında görüntülerin bulunduğu CD ve senetleri alan İ.Ç., kredi taksitlerini ödemede sıkıntı yaşaması ve olay nedeniyle psikolojisinin bozulması üzerine, 3 ay sonra Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulundu. İ.Ç., 7 dakikalık görüntünün bulunduğu CD ve senetleri delil olarak sunarken, T.S., Y.Y., B.K. ve S.K., yakalandı. Cumhuriyet Savcısı´nın hazırladığı iddianame doğrultusunda şüpheliler hakkında, "Yağma", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Nitelikli cinsel saldırı", "Nitelikli yağma", "Şantaj" suçlarından Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde her biri için 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkemede yargılanmaları devam eden sanıklar, Nisan ayında hakim karşısına çıkacak.


Editör: Pusula Gazetesi