Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Mithat Gülşen&[#]8217;in Zonguldak Özel Sivil Havacılık A.Ş.&[#]8217;deki hissesini devretmek için yazdığı bir talepnamenin siyasi malzeme olarak kullanılmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Çaycuma TSO&[#]8217;nun eski başkanlarından olan Gülşen&[#]8217;in Belediye Başkanı olduktan sonra ticari faaliyetlerini bırakması ile ilgili olan bu talebini ilettiği söz konusu yazı, mevzuat gereği yönetim kurulu&[#]8217;nda görüşüldüğünü ve basınla paylaşılmadığını söyleyen Sarsık;
&[#]8220;Sayın Gülşen&[#]8217;i faaliyetleri, söylemleri ve görüşleri ile tüm kamuoyu yakından tanımaktadır. Sayın Mithat Gülşen gerek oda başkanlığı öncesinde, gerek oda başkanlığı döneminde, gerekse sonrasında Belediye Başkanlığı döneminde bölgemizin gelişmesi, yatırımların gerçekleşmesi için çabalamış, havaalanımızın hayata geçmesi için Almanya - Ankara ve Çaycuma arasında mekik dokumuştur. Herkesle yakın ilişkiler kurarak Çaycuma&[#]8217;ya birçok hizmeti getirmeye çalışmaktadır. Bu çalışmaları göz ardı edemeyiz ve kendisini bu çabalarından dolayı her zaman takdir etmekteyiz.
Çaycuma TSO&[#]8217;nun yönetiminde bulunan herkesin oda çatısı altında siyasi kimliklerini çıkarmış olarak bulunması en önemli gerekliliktir. Bu yüzden eski, yeni demeden Oda Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeliği yapmış kişilerden de bu beklenmektedir. Kişisel görüşler sadece kişinin kendisini ilgilendirir.
Ancak Çaycuma TSO gibi kurumların da bu görüşler doğrultusunda siyasi tartışmaların içinde malzeme olarak kullanılmasının hem siyasi ahlaka hem de genel ahlaka uymadığını düşünüyoruz&[#]8221;dedi.

Milletvekillerimiz bizi hayal kırıklığına uğrattı
Siyaset açısından önemli ama siyasete girmeyen, hatta siyaset üstü bir kurum olan Çaycuma TSO&[#]8217;nun yöre siyasetçilerinden beklentileri büyük olduğunu belirten Sarsık; &[#]8220;Bu yüzden tüm siyasilerimizin çalışmalarını, hedeflerini yakından takip etmek durumundadır. Ancak son dönemde özellikle ilimizi temsil eden, umudumuz olan milletvekillerimiz konusunda bazı hayal kırıklıklarını yaşamaktayız. Parti ayrımı yapmadan sayın milletvekillerimizin bizleri Ankara&[#]8217;da yeterince etkin bir şekilde temsil etmediklerini düşünüyoruz.
Sayın siyasilerimiz artık siyasi kaygıları ile yöremize hizmetten giderek uzaklaştıklarının farkına varmalı, çekişmelerden uzak bir sağduyuyla havaalanımız başta olmak üzere bölgemizin liman, sanayi altyapısı ve diğer sosyal ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri ortak hareket ederek yerine getirmeyi öncelikli görevleri olarak saymalıdırlar. Sayın Mithat Gülşen bölge adına en fazla gayreti gösteren isimlerden biridir. Sayın Milletvekillerimizden de benzer çabaları görmek istiyoruz. Emin olun sonuçta bölgemiz kazanacaktır&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi