Bartın Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezince (KETEM) kanser konusunda farkındalığı artırmak, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla yapılan eğitim faaliyetleri Mart ayında da kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda KETEM Sorumlu Hekimi Uzman Doktor Hasan Kendirli koordinatörlüğünde Bartın-KETEM Eğitim personelleri tarafından Arıönü, Ağdacı ve Kızılelma Köylerindeki vatandaşlara kanser çeşitleri ve korunma yollar anlatıldı.


228 kişi bilgilendirildi


6 seans üzerinden 228 kişinin katıldığı eğitimlerde KETEM görevlisi Tıbbi Teknolog Serap Acar, Hemşire Semra Pursalı ve Ebe Nihal Çetinkol tarafından kanserin nasıl bir hastalık olduğu; oluşumunda etkili faktörlerin neler olduğu; korunma yolları konusunda vatandaşlara bilgiler aktarıldı. Eğitimlerde ayrıca meme muayene maketi ile bayanlara kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağı ve dikkat edilmesi gereken önemli hususlar uygulamalı olarak öğretildi. Eğitim sonunda vatandaşların soruları yanıtlanarak kanserler hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.


Eğitimler devam edecek


Çoğunluğu bayanlardan oluşan katılımcılar yapılan sunumu dikkatle takip etti. Verilen bilgileri dinledikten sonra sunumu yapan KETEM ekibine sorular sorarak merak ettikleri konularda ayrıca bilgiler de alan vatandaşlara erken teşhisin öneminden özellikle söz edildi. Bartın Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi sorumlu hekimi Uzman Doktor Hasan Kendirli &8220;Toplumumuzun değişik kesimlerine yönelik olarak yapacağı eğitim faaliyetleri ara vermeden devam edecek. Vatandaşlarımızı kanser konusunda bilgilendirerek, korunma yollarını anlatacağız. Toplumumuzun bilinçlenmesi için faaliyetlerimiz tüm hızlıyla devam edecek&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi