Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın Zonguldak ziyaretinde ; &[#]8220;İki ay içinde yer bulun Zonguldak&[#]8217;a 500 yataklı yeni ve modern bir hastane kazandıralım&[#]8221; sözlerinin ardından başlayan yer arayışında sonuç alınamadı.
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Atatürk Devlet Hastanesi bitişiğindeki lojmanların yıkılarak yerine hastane yapılması konusunda görüş belirttiklerini söyledi.
Hastane yeri ile ilgili belirtilen alternatifleri değerlendirdiklerini ifade eden Uçar, yer sıkıntısı nedeniyle böyle bir görüş belirtmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;a 500 yataklı modern bir hastane yapılmasıyla ilgili önerisinin Zonguldak için önemli olduğunu belirten Uçar; &[#]8220;Sayın bakanımızın belirttiği gibi bir arazi bulmak mümkün değil. Belirtilen yerler ise ya çok uzak veya ters istikametlerde. Bu durumda hem mevcut hastanenin işlevliğini devam ettirmek hem de ulaşım açısından kolaylaştırmak için Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nin ön tarafında bulunan lojmanların yıkılarak yerine hastane yapılması düşüncesindeyiz. Buradaki lojmanların yıkılarak karşılığında SGK&[#]8217;ye 2.5 milyon Lira bir ödeme söz konusu. Bakanlığımız bu konuda sorunu çözmeye hazır. Burada iki kat bodrum olmak üzere 7 kat yer üzerinde, her katı 4 bin metrekare olan 9 katlı bir hastane binası mümkün olduğunu söylediler.
Bordum katlarında bin araçlık bir otopark olacak. Dolayısıyla en büyük sorunlardan biri böylece çözülmüş olacak. Giriş katında büyük bir acil servis ve acil servis ameliyathaneleri ile poliklinikler mümkün. Burada yapılacak binada otel hastane formatında tek kişilik odalarda 250 yatak kapasiteli bir hastane mümkün. Ayrıca idare binalarını da buraya alarak mevcut hastanedeki idari bölümleri tedavi amaçlı değerlendirmek mümkün. toplam dokuz kat 36 bin metrekarelik bir hastane binası ile mevcut hastaneye de daha fazla işlevlik kazandırılmış olur. Şimdilik böyle düşünüyoruz&[#]8221; dedi.


&[#]8216;Mart sonuna kadar bildireceğiz&[#]8217;
Uçar önümüzdeki günlerde yapılacak İl Başkanları Toplantısı&[#]8217;nda bir araya gelecekleri Sağlık Bakanı Recep Akdağ&[#]8217;a durum hakkında bilgi vereceklerini belirterek yer konusunda daha iyi bir yer bulamadıklarını söyledi. Uçar; Pusula&[#]8217;nın; &[#]8220;Sağlık Bakanının tarif ettiği şekilde bir yer neden bulunamadı&[#]8221; sorusuna karşılık verdiği yanıtta; &[#]8220;Sayın bakanımızın ziyaretinin ardından hızla yer arayışlarına başladık. Farklı yerler önerildi. Hem merkezi bölgede hem de çevresi boş, hava akımı sağlıklı, zemini sağlam bir alan bulamadık. Önerilen yerlerle ilgili birimlerle birlikte çalışmalar yapılıyor.
Zonguldak dışında uzak bir noktaya taşınması ne kadar mantıklı? Bu da beraberinde önemli ulaşım sorunları getirecektir.
Bizim görüşümüz mevcut hastanemizin bitişiği. Daha iyi bir yer varsa söylesinler onlara da bakalım. kararımızı Mart sonuna kadar bildirmek zorundayız.
Zaman kaybederek yatırımı geciktirmek istemiyoruz. Sağlık Bakanımız da Zonguldak&[#]8217;ta sağlık hizmetlerinde yaşadığımız sorunları yerinde gördü. Sağlıkta kalitenin arttırılması için fiziki şartların düzeltilmesi ve otel konforunda hastane uygulamasına geçilmesi talimatını verdi.
Yer bulunduğu taktirde kısa sürede inşaata başlanarak tamamlanması için talimat verdi. Bu çalışmaları sonuçlandırıp bir an önce yeni hastanenin yapılması için çaba gösteriyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi