Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Pazartesi meydana gelen rehin alma olayında haber yaparken gazetecilerin Çevik Kuvvet Polisinin fiili müdahalesine maruz kaldıklarını belirterek polisi bazın mensuplarına karşı daha hoşgörülü olmaya davet etti. Açıklamada basın çalışanlarının kamu görevi yaptığı hatırlatılarak görev sırasında daha duyarlı olunması gerektiği hatırlatıldı. Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle; "Kamu görevi yapan gazeteciler ile Emniyet güçleri arasında zaman zaman yaşanan tatsız olaylara bir yenisi daha eklendi. Kozlu beldesinde Pazartesi günü yaşanan rehin alma olayında polislerle birlikte görev yapan gazeteciler görüntü almak isterken meydana gelen arbede de tartaklanarak görev yapmaları engellendi.
Sanığın polis otosuna bindirileceği sırada görüntü ve fotoğraf almaya çalışan gazeteciler, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından tartaklanarak uzaklaştırılmak istendi.
Bu sırada gazeteci arkadaşlarımızdan Burak Özen ve Nermin Özkan arkadaşımız fiili müdahaleye maruz kalmış ve Nermin Özkan arkadaşımız ayağında oluşan ödem nedeniyle beş gün iş görememezlik raporu aldı.
Görevlerini layıkıyla yapmaya çalışan diğer arkadaşlarımız da benzer müdahalelerle karşılaşarak sözlü ve fiili müdahalelere maruz kaldı
Karşılıklı anlayış ve diyalog içinde polisin ve gazetecilerin yan yana asli görevlerini yapmasının zor olmadığını biliyoruz.. Emniyet güçlerinin görevi güvenliği sağlamak olmalı, gazetecileri tartaklamak değil. Özellikle asayiş olaylarında kavram kargaşası yaşayıp asli görevinden uzaklaşan emniyet güçleri, bu tür hoş olmayan ve sonucunda birçok gazeteci arkadaşımızın canının yanmasına neden olmaktadır.
Öte yandan olay sonrası sağduyulu yaklaşarak olayın sakinleştirilmesinde yoğun çaba sarf eden Emniyet Müdür Yardımcılarına teşekkür ediyoruz.
Bir daha böyle olayların yaşanmaması dileğiyle olayda darbe alan ve tartaklanan gazeteci arkadaşlara geçmiş olsun diliyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi