Türkiye Değişim Hareketi Çaycuma Kurucu İlçe Başkanı Fulya Kurtuluş Aydın ve yönetim kurulu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çaycuma OSB´deki Seher Tekstil Fabrikası´nı ziyaret ederek çalışan kadınların gününü kutladılar.
Tekstil işçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan İlçe Başkanı Fulya Kurtuluş Aydın kadınlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Kadınlar günü ilk kez ülkemizde 1921 yılından beri kutlanmaya başlanmıştır. Türk kadını Cumhuriyetin ilk yıllarında Büyük Önder Atatürk´ün dünya devletlerine örnek olacak atılımlarıyla, pek çok gelişmiş ülke kadınlarının sahip olmadığı hakları elde etmiştir. Bir ülkenin çağdaşlığının ve gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri kadınların toplumsal ve siyasal yaşamda sahip oldukları konumdur. Uygarlık kadına verilen değerlerle ölçülür. Başta Kurtuluş Savaşı olmak üzere kadılarımız pek çok alanda mücadele etmiştir. Türkiye Değişim Hareketi hayatın her alanında olduğu gibi siyasete de kadınlarımıza büyük önem vermektedir. Siyasette kadın temsilin arttırılmamsı için gerekli çalışmaları yapmış ve her kademede yüzde 30 kadın temsilini tüzüğüne koymuştur.
Kadınlarımızın kültürel, ekonomik ve siyasal hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutlarım."
Seher Tekstil Fabrikası Müdürü Mete Yıkılmaz, TDH Çaycuma İlçe Teşkilatına ziyaretlerinden ötürü çalışanları adına teşekkür etti. Kadın işçiler ise Fulya Kurtuluş Aydın´la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Pusula Gazetesi