Kahvaltılı toplantıya Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz, Eğerci Belediye Başkanı Recep Civelek, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçı, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, Hacımusa Belediye Başkanı Veysel Özsaraç, Özbağı Belediye Başkanı İsmail Gözcü, Genel Maden İşçileri Sendikası Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ve Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, Armutçuk Müessese Müdürü Aslan Yazıcı, İl Genel Meclisi Üyeleri Vacit Durdubaş, Şahin Aldıbaş, Devrek ve Gökçebey köyleri muhtarları katıldı. Dernek Başkanı Murat Ayanoğlu, kahvaltılı toplantının düzenlenmesindeki amaçlarının, bölgenin sorunlarını birlikte çözmek için gereken birliği ve beraberliği pekiştirmek olduğunu söyleyerek, &8220;Zonguldak demokrasiyi özümsemiş bir kenttir. İlimizdeki sivil toplum örgütlerinin sayısı da bunun en iyi örneği. Biz tüm sivil toplum örgütleri olarak bir araya gelmeyi başarırsak bölgemizin sorunlarının üstesinden daha rahat gelebiliriz. İnanıyorum ki bu kahvaltılı toplantımızda sorunlarımızın çözümünde bir mihenk taşı olur&8221; dedi.
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ettiği konuşmasında, bölgenin sorunlarının en başında işsizlik ve göç sorunu geldiğini belirterek, &8221;İlimizde düzenlenen pek çok toplantı, panel ve etkinliklerde Zonguldak´ın sorunları devamlı gündeme getiriliyor. Fakat sorunların çözümüne yeterli gelmiyor. Sorunlarımızı çözmenin ilk temelinde ilimizin tüm kurum kuruluş ve örgütleriyle birlikte hareket etmesi yatıyor. Bunu başardığımızda da karşılığını alıyoruz. Geçmişte bunun pek çok örneğini saymak mümkün&8221; dedi.
Genel Maden İşçileri Sendikası Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam da, GMİS´in Zonguldak´ta ki tüm sivil toplum kuruluşlarının birleştirici gücü olduğunu vurgulayarak, &8220;Yakın geçmişimize baktığımızda GMİS´in önderliğinde bir araya gelen demokratik sivil toplum örgütlerinin neleri başardığını hepimiz biliyoruz. 100 binlerin 4 Ocak 1990 büyük yürüyüşü, 5 Nisan 1994 kararlarına karşı Zonguldak Temsilciler Kurulu´nun önderliğinde verilen mücadele ile TTK´nın kapatılmaktan kurtuluşu ve en son 2009 yılında TTK´ya alınan 3 bin işçideki başarı, bu birlik ve beraberliğin sayesindedir&8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi