Karabük´ün Eflani ilçesinde tam anlamıyla bir vahşet yaşandı. Av tüfeği ile avlanması yasak karacayı vuran şahıslar yaralı hayvanı köpeğe parçalatma anını cep telefonuyla kayda aldı.
Olay, Eflani ilçesine bağlı Göller köyünde meydana geldi. Ormanlık alanda H.Y. (18) ve O.Ç. (20) isimli şahısların avlanması yasak olan karacayı vurdukları ihbarını alan jandarma timleri harekete geçti.
Jandarma timleri karacayı vurarak parçalayıp İstanbul´a getirdikleri bilgisine ulaşması üzerine Eflani Orman İşletme Şefliği ekipleriyle birlikte H.Y. ve O.Ç. isimli şahısların evlerinde arama yaptı. Yapılan arama sonucunda şahısların vurdukları karacayı yaralı halde yanlarında getirdikleri av köpeğine canlı canlı parçalattıkları görüntüleri ele geçirdi. Vahşet anlarının yer aldığı görüntüde şahıslardan birinin "Ceylan" isimli köpeğini çağırarak hayvanı parçalatması ve ona ´Aferin" demesi dikkat çekiyor.
Köpeğine taktik veren şahıs sürekli ´Aferin´ diyerek köpeğini kutluyor.
Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslar Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı. Orman İşletme Şefliği tarafından her iki şahsa ayrı ayrı üç bin 250´şer lira para cezası kesildi.
Editör: Pusula Gazetesi