28 Şubat&8217;ta yapılan kongrede aday olup kaybeden Kenan Parlatır, 5&8217;nci kez Terziler Odası Başkanı seçilen Metin Ülker&8217;in yerel gazetelerde çıkan beyanlarına bakarak halen daha seçim atmosferinden çıkamadığını gördüğünü söyledi. Kenan Parlatır &8220;Sayın Başkanım 28.02.2010 tarihinde seçim bitmiştir. Siz mesnetsiz beyanlar vermek yerine üyelerinizin sorunları ile ilgilenmelisiniz, üyelerinizin sorunlarına çözümler üretmeli ve onlara yardımcı olmalısınız&8221; dedi. Yazılı açıklama yapan Parlatır şöyle konuştu; &8220;5362 nolu Esnaf Sanatkarlar Yasasının 10&8217;ncu maddesinin I bendi derki "İmkanları nispetinde öncelikle faaliyet alanları ile ilgili branşlarda olmak üzere öğrenci okutulmasına, bir evvelki yıl gayri safı gelirinin yüzde 10´unu geçmemek kaydıyla kamu yararına faaliyet gösteren kuruluşlara ve belge veya diğer kanıtlara dayandırılmak kaydıyla muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulmasına karar vermek"




Özel bilgilerimi ne hakla beyan ettiniz?




11&8217;nci madde H bendi derki "Üyelerin çalışma konularına giren işlerde gelişmelerini sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamak bakımından gerekli tedbirleri almak, kurslar düzenlemek ve bu konuda ihtiyaç duyulan tesisleri kurmak üzere genel kurula teklifte bulunmak, bu bilgileri Bakanlık Esnaf ve Sanatkar veri tabanında güncelleyerek takip etmek" Sayın Başkanım oğlum Safranbolu&8217;da bulunun Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesinde okumaktadır, ben size kafama göre değil bu kanun maddelerine istinaden müracaat ettim, yani sizin yapmanız gereken bir vazifenizi icra etmeniz için yanınıza geldim ve yardım istedim, siz bana böyle bir yardım da bulunmayacağınızı bildirdiniz. Kısaca söylemek gerekirse ben kanuna aykırı hiçbir şey yapmadım. Diğer bir konu ise, bana ait özel bir bilgiyi siz nasıl gazetelerde beyan etme hakkını kendinizde bulursunuz. Şöyle ki; benim Bağ-kur&8217;a olan 43.000,00 TL olan borcuma siz nasıl ve ne şekilde ulaştınız ve ne hakla gazetede ve görsel basında beyan ettiniz Sayın Başkanım.




Üyeler imkanlardan yararlanamıyor




Bu benim kişilik haklarıma bir saldırı değil mi? Bu bana haksızlık saygısızlık değil mi? Sayın Başkanım ayrıca benim Bağ-Kur&8217;a 43 bin TL borcum bulunmamaktadır. İspatı da elimde mevcuttur. Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerde Odamızın misafir haneleri (TESK Otel) bulunmaktadır. Bunlardan hiçbir üyenizin haberi bulunmamakta, gerek hastalık gerekse iş için bu şehirlere giden üyelerimiz bu imkandan faydalanamamakta. Soruyorum Sayın Başkanım size, zaten çok zor durumda ayakta durmaya çalışan esnaf arkadaşlarımızı bu konuda ne kadar bilgilendirdiniz, yardımcı oldunuz? Sayın Başkanım ben asla size iftira atmadım ve sizi karalamaya çalışmadım. Sizin hakkınızda hiçbir yerde yalan ve mesnetsiz ifadelerde bulunmadım. 28.02.2010 tarihinde seçimler bitti, fakat siz hala seçim atmosferinden çıkamamışsınız, umarım bu durumu bir an önce atlatırsınız.

Editör: Pusula Gazetesi