Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde yaşayan işsiz Işıkveren ailesi, evlerinde çıkan yangın sonrasında zor günler yaşıyor. 1.5 aylık kızları Sinem ve 2 yaşındaki oğulları Samet ile yakınlarının evinde kalan aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Uzun süredir işsiz olması nedeniyle kendisine gelen yut dışı teklifini düşünmeden kabul eden evin reisi Sinan Işıkveren, 3 ay boyunca çalıştığı yurt dışında maaş alamayınca Türkiye´ye dönüş yapmak zorunda kaldı.

Geçen 2 aylık zaman zarfında iş arayan Işıkveren, yeni doğan kızı Sinem´in sevincini yaşayamadan evinin yandığı haberi ile yıkıldı. İşsiz olması nedeni ile yaklaşık 4 aylık kirasının biriktiği evden çıkan, sonrasında eşyaları kullanılamayacak hale gelen Sinan Işıkveren ve ailesi, yakınlarının yanına taşındı.

Komşularının ve ailesinin desteği ile ayakta kalmaya çalışan genç adam, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. En azından bir iş imkânı isteyen Sinan Işıkveren, "Şu andaki durumumla ailemin ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Komşularımın ve ailemin yardımları ile küçük kızımın ve oğlumun ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum. Bunun ne kadar süreceğini ben de bilmiyorum. Yaklaşık 2 aydan bu yana iş arıyorum. Ancak iş imkânı bulamadım. Kimseye yük olmadan çalışıp eşime ve çocuklarıma bakmak istiyorum. Bana bu imkanı verecek büyüklerimden yardım bekliyorum." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi