Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, duble yol çalışmalarının ardından üç ayrı noktaya asansörlü, yürüyen merdivenli üst geçitler yapacaklarını söyledi.

Çalışmaların başladığını dile getiren Aydın Güngör, "Aydınlatma direkleri dikildi. Orta refüjü ağaçlandırdık. Karayolları ekipleri en kısa zamanda sinyalizasyon sistemini de değiştirecek. Yaya geçitleri yapılmış olacak. Tabi daha sonra bize göre en önemlisi üst geçitler yapılacak. Çalışmalar tamamlandığında Gülüç´ün girişi, Ereğli´nin girişi aydınlık ve yeşillendirilmiş olacak." diye konuştu.

Üst geçitleri, vatandaşların kullanmaları için cazip hala getireceklerini kaydeden Güngör, "Üst geçitler yürüyen merdivenli olacak. Özürlü vatandaşlarımızın kullanabilmeleri için asansör yapılacak. Biliyorsunuz Ereğli´nin Kışla, Kavaklık ve Göçmenler kavşaklarında üst geçitler var ancak vatandaşlarımız bu üst geçitleri kullanmıyorlar. Bu nedenle de o bölgelerde sürekli yaralanmalar ve bazen de can kayıpları oluyor. Gülüç´te üzücü bir olayın yaşanmaması için kesinlikle vatandaşlarımızın üst geçitleri kullanmalarını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi