Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz'ın talebi doğrultusunda bugün Zonguldak Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda: Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk ve Enerji-Sa yetkilileri ile bir araya gelerek Kapuz-İnağzı-Kilimli-Çatalağzı Karayolu güzergahında yapımı devam eden enerji altyapı çalışması, bu çalışmanın yollarda yarattığı trafik güvenliği sorunu ve bu sorunun halkın üzerinde yarattığı mağduriyetle gündemiyle bir araya geldi.

Toplantıda: enerji altyapısı yapılan yol güzergahları üzerinde yerinde incelemeler yaptığını bildiren Yavuzyılmaz; trafik ve can güvenliği açısından öncelikli aksiyon alınması gereken bölgeleri yetkililere iletti. Özellikle yolların daralarak tek şeride düştüğü bölümlerle ilgili acil müdahale edilip yolun üstyapısının tamamlanmasını istedi.

Yavuzyılmaz, projenin detaylarını yetkili kurumların hazırladığı sunum üzerinden inceleyerek, halkın yaşadığı yol sorunlarına çözüm önerileri üzerinde görüşlerini belirterek, yetkililerden çalışma programı talep etti.

Yavuzyılmaz toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada; ''Dün itibariyle, Kapuz- İnağzı- Kilimli-Çatalağzı karayolu üzerinde süren enerji altyapı çalışmalarından kaynaklanan yol ve trafik sorunlarını ve çalışmalarını değerlendirmek için 15.Karayolları Bölge Müdürümüz ve Belediye Başkanımızla yaptığım görüşmeler neticesinde, bugün de Enerji Sa yetkilileri ve Belediye Başkanımız ile bir araya gelerek geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik.

Büyük bir enerji altyapı yenilenmesinin yaşandığı Zonguldak, bir yandan gelecekteki enerji ihtiyacının altyapısını hazırlarken, bir yandan da alternatif yolların sınırlı olduğu karayollarımızda yapılan bu çalışmalar nedeniyle halkımızın yaşantısında ciddi sorunlar yaratmaktadır.

Milletin bir vekili olarak toplantıda halkımızın her gün çilesini çektiği bu yollardaki sorunlara bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladım. Bu bölgelerde oluşan trafik sorununu ve vatandaşlarımızın can güvenliği ve maddi hasar sıkıntılarını çözmek için zaruri olarak atılması gereken acil adımları programa aldırdık. Elektrik mühendisi olmam nedeniyle enerji altyapı işlerinin bilimsel çerçevede değerlendirmesini de toplantıya katılanlarla hep birlikte gerçekleştirdik. Enerji Sa'dan yol kazılarının kapatılması ve düzeltilmesiyle ilgili bir süreç akış planı talep ettim. En kısa sürede tarafımıza bu planı hazırlayıp verecekler.

Toplantıyı sonuç alınan bir toplantı haline getirmek gerektiğinden hareket ederek yaptığımız görüşmelerin sonucunda, 19Eylül'den itibaren Çatalağzı çıkışından Kilimli istikametine doğru olan güzergahtaki kazı kapamalarının yapıldığı yolların asfaltlanma işlemlerine başlanması kararı alındı.

Diğer bölgelerde kapamaları yapılan yerlerdeki kabloların testlerinin bitmesine müteakip toprak sıkıştırmaları tamamlanıp yol düzeltme çalışmalarının yapılmasını da takip edeceğiz.Bu çalışmalarla ilgili iş takviminin tarafıma aktarılmasını istedim. İş takvimini kamuoyuyla paylaşacağım. Bu çalışmalara bağlı oluşan yol sorunlarının hangi tarihlerde mümkün olan en hızlı şekilde çözüleceğiyle ilgili belirsizliği gidermek için tüm kurumların koordinasyonunu sağlamaya devam edeceğim.

Editör: Pusula Gazetesi