SAAT: 14: 00


Çaycumalı işadamı Zekai Kamitoğlu´nu kaçırıp fidye isteyen üç kişi Çaycuma Adliyesi´ne getiriliyor. Biri Çaycuma´da, ikisi Çaydeğirmeni Beldesinde oturan zanlıların ifadesi alınacak. Çevik Kuvvet Adliye önünde...


SAAT: 18:25


Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde, iş yerinden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan iş adamı Zekai Kamitoğlu´nu kaçırdığı iddia edilen 3 zanlı adliyeye sevk edildi.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kamitoğlu´nun, 27 Şubatta, silah zoruyla evinin önünden otomobiliyle birlikte kaçırıldığı, aynı gün aracının Ankara yolu güzergahında terk edilmiş bulunduğu belirtildi.
Müdürlüğün çalışmaları sonucunda, Kamitoğlu´nun yakınlarına gelen telefonlar vasıtasıyla kaçırıldığı ve 800 bin dolar fidye istendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
´´1 Martta, iş adamı, şüpheli şahıslar tarafından serbest bırakılmıştır. Ancak şüpheliler tarafından istenilen 800 bin doların verilmemesi halinde kendisinin ve yakınlarının canlarına kast edileceği bilgisine ulaşılmıştır. 2 Martta, iş adamının alınan detaylı ifadesinin sonucunda meçhul şahıslarla ilgili eşkal tespiti yapılmış ve zanlılar aranmaya başlanmıştır.
Kaçırılan iş adamının cep telefonuna fidyeci şahıslar tarafından telefonlar gelmiş ve 800 bin dolar para istenmiştir. Yapılan görüşmeler detaylı incelenerek şahısların kimlikleri belirlenmiştir.´´

-GÖZDAĞI VERMİŞLER-

Açıklamada, 3 Martta, fidyecilerin iş adamına gözdağı vermek amacıyla Karabük´ün Yenice ilçesinde şirketine ait aracı kurşunladığı da belirtilerek, şöyle denildi:
´´Fidyecilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar titizlikle yürütüldüğü sırada, şüphelilerin Devrek ilçesinde oldukları tespit edildi. Yapılan operasyonda A.İ, H.Ç. ve R.K, kullandıkları araç ve 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet sustalı bıçak, 1 adet kelepçe, 2 adet kelepçe anahtarı, 1 adet biber gazı, 1 adet çelik yelek, 22 adet tüfek fişeği, 2 adet kar maskesi, 1 adet polis sireni, 1 adet tepe lambası ve 2 adet el telsizi ile yakalanmışlardır.´´
Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, silahlı tehdit, silahla kişiyi hürriyetten yoksun kılmak, yağma, eziyet çektirmek, oto kurşunlama ve mala zarar vermek suçlarından İl Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan zanlılar, Çaycuma ilçesindeki adliyeye sevk edildi.

-KAÇIRMA TATBİKATI YAPMIŞLAR-

Alınan bilgiye göre, kaçırma olayını planlayan R.K, arkadaşları A.İ. ve H.Ç. ile birlikte iş adamının evinin çevresinde olaya yönelik tatbikat yaptılar.
İş adamının aracının önünü sarhoş numarası yaparak kesip kaçırmayı planlayan zanlılar, birkaç kaçırma girişiminde ise başarılı olamadı.
Durumdan şüphelenmeyen iş adamını daha sonra kaçırmayı başaran zanlılar, ´´Çaycuma´da iflas eden amcanın oğlu seni öldürmemiz için 400 bin dolar verdi. Sen iyi adamsın 800 bin dolar ver, onu ortadan kaldıralım´´ diyerek Kamitoğlu´na teklifte bulundular.
Zanlılar, teklifi kabul eden Zekai Kamitoğlu´nu para bulması için Bolu´nun Yeniçağa ilçesindeki bir tesiste serbest bıraktılar. Bunun üzerine iş adamı, Ankara´ya dönerek durumu buradaki arkadaşlarına anlattı. Arkadaşlarının polise gitmesi uyarısında bulunduğu Kamitoğlu´nun, Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmesinin ardından olay aydınlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi