Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin yarın gerçekleştireceği il kongresinde taraf olmadığını söyledi. Bir milletvekilinin ve belediye başkanının taraf olmaması gerektiğini savunan Saraç, her şeye örgütün karar vermesi gerektiğini söyledi.
Son zamanlarda CHP&[#]8217;li milletvekilleri ve belediye başkanlarının birbirleriyle aralarında geçen sözlü sataşmaları doğru bulmadığını ifade eden CHP eski Milletvekili Saraç, herkesin yarını düşünerek hareket etmesi gerektiğini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, konuşmasına şöyle devam etti:

&[#]8216;Kimsenin tarafında değilim&[#]8217;
&[#]8220;Ben partiye yapmış olduğum ziyaretimde de düşüncelerimi söylemiştim. Benim kongreyle ilgili somut bir tercihim, şu olur veya olsun gibi bir düşüncem yok.
Partinin kazanmasından yanayım. Her iki arkadaşımızda seçime el ele girerler ve el ele de çıkarlar. Ben hep bunları vurguladım. Hala aynı duruştayım. Benim için önemli olan 7 Mart&[#]8217;tır. Zonguldak çok 6 Mart&[#]8217;lar, kongreler yaşadı. O nedenle şu an beni seçimi kimin kazanacağından çok ülkemizin içinde bulunduğu duruma Cumhuriyet Halk Partisi kendini nasıl hazırlar ben onu düşünüyorum.

&[#]8216;Her şeye örgüt karar vermeli&[#]8217;
Milletvekili somut olarak taraf olmamalı ama milletvekilinin taraf olmaması gerekirken bir belediye başkanı da taraf olmamalıdır. Her şey örgütlere bırakılmalı. Örgütler bilinçlidir ve her şeyi kendi içlerinde çözerler. Milletvekili örgütün her elemanıyla birlikte olmalı. Çünkü onu seçen ve onun seçilmesine katkı veren o örgüttür. Örgütlerin düşünceleri de önceliklidir. O nedenle milletvekili taraf olmamalı teziyle hareket ediyorsak buna diğer yöneticilerinde taraf olmaması düşüncesindeyim.


&[#]8216;Yarın söylediklerinden pişman olmamak gerekir&[#]8217;
Bir Belediye Başkanı&[#]8217;nın Milletvekili için bazı sözler söylemesi ne kadar doğru değilse, bir Milletvekilinin de bir Belediye Başkanı için söylememesi gerekir. Kol kırılır yine içinde kalır.
Biz belde başkanından tutun, ilçe başkanı, il başkanı, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve milletvekilleriyle yarın neden ben bunu neden söyledim gibi düşünmemeliyiz. Veya yarın, bir gün partide hep birlikte dışa dönük mücadelede etmemiz gerekeceğini düşünerek bir şeyleri söylemeliyiz. Önemli olan ülkenin içinde bulunduğu bir yangın var. Biz bu yangından nasıl kurtuluruz, bu kongre nasıl olsa geçecek ve biz ondan sonra ne yapmalıyız diye düşünerek bir şeyler yapmalıyız. Yoksa herkes bir şeyler konuşuyor. Ama biz yarın yine kol kola olacağız, birlikte siyaset yapacağız. &[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi