Bank Asya 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, 3 Nisan´da şampiyonluk turu atmayı hedeflediklerini söyledi.
Hafta sonu İstanbul´da karşılacakları Kartalspor maçı hazırlıklarına devam eden Kardemir Karabükspor´da kart cezalısı Hakan Söyler ile sakatlığı devam eden Birol Hikmet´in kadroda yer almayacağı belirtildi.
İdman öncesi İHA´ya açıklama yapan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, bu haftaki derslerinin Kartal olduğunu söyleyerek, "Her hafta zorlu bir müsabaka oynuyoruz. Sahaya hangi 11´le çıkarsak çıkalım galibiyet için mücadele veriyoruz. Bu haftaki dersimiz Kartal. Kartal dersine çalışıp hafta sonu zorlu bir sınava gireceğiz.. İstanbul´da taraftarımız ve buradan gelecek seyircimizin de desteği ile sahaya çıkıp ciddiyetimizi bozmadan yolumuza devam etmek istiyoruz. Bizim kadromuz tecrübeye
sahip hiç bir şekilde panik yapacak bir havamız yok. Her türlü saha zorluklarına karşı mücadele edebilecek bir bilinçle bilgi ve beceriye sahibiz.. Oyuncularımız hedefe ulaşıncaya kadar zorlu mücadeleleri bilgi ve beceriyle geçecektir" dedi.
Kulüp Başkanı Hikmet Feridun Tankut, ise en büyük hedeflerinin 3 Nisan´da şampiyonluk turu atmak istediğini ifade ederek, "Bizim için şimdiden bitme deme şanımız yok. Maçın 90 artıları oynandığı gibi lig 34 hafta. En az 4-5 maçı arka arkaya aldığımız zaman anca Süper Ligi garantiledik diyebiliriz" dedi.
Biz bu sene aritmetik olarak çıkmayı değil, imkan olursa alabildiğimiz kadar puan alıp uzun yıllar yakaladığımız puanların konuşulmasını istiyoruz diyen Başkan Tankut, "Önümüze bir hedef koyduk. 3 Nisan´da Süper Ligi garantilemek istiyoruz. Çünkü 3 Nisan, KARDEMİR´in temellerinin atılması ve Karabük´ün kuruluş yıldönümü. O gün şampiyonluk kutlaması yapılması hedefimiz var. Sadece bununla kalmayıp toplayabildiğimiz kadar puan toplamak istiyoruz. En azında Karabük´ün plakası olan 78´i puanı hanemize
yazdırmak istiyoruz. Oyuncular bunun bilinci içersinde. İçerde oynayacağımız son Bolu ve deplasmanda Adana maçı dahil on da on yapma arzusundayız" diye kaydetti.
"KONYA MAÇI PRESTİJİMİZ İÇİN ÖNEMLİYDİ"
Geçtiğimiz hafta oynadığımız Konya maçı bizim için çok önemliydi diye söyleyen Ferudun Tankut, "Bizim için prestij açısında çok önemliydi. Ligde 2 mağlubiyetimiz vardı. Bunun biri çok iyi oynamamıza rağmen 1-0 kaybettiğimiz Konya maçıydı. Bu nedenle futbolcularımızın Konya´yı burada yenmek arzusu da yüksek olduğundan kazanmasını bildik. Zor bir maç oldu ve geriye düştüğümüz halde 15 dakika maçı döndürdük ve prestijimizi elde etmiş olduk. Sezon başında iyi bir takım kurduk. Sezon başında hedefimiz ilk iki
içersinde yer almaktı ve şuan birinci sıradayız. Artık Türkiye bizi konuşuyoruz. Pazartesi Türkiye genelinde tam 26 ulusal gazetede Karabükspor yazılıp çizildi. Dün yine sizin araştırıp yaptığınız bir haber vardı. Avrupa takımları arasında en iyi 4. takım olmasıydı. Buda bizi çok sevindirdi" diye kaydetti.

STADYUM İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDI
Maçlarını oynadıklarını Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu´nun modernize edilmesi ve kapasitesinin artırılması için çalışmaların hızlandığını da kaydeden Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut sözlerini şöyle sürdürdü:
"Stadyum için yaklaşık 10 milyon TL´lik rakamın Devlet Planlama Teşkilatı tarafından bütçeye konulması için Spor Bakanlığı´nın yazı gönderdiğini öğrendik. İnşallah arzu ettiğimiz 15 Nisan´da stadyum için kazma vururuz. Çok ciddi bir ihtiyacımız artık. Çünkü bunu geçtiğimiz hafta Konya maçında yaşadık. Karabükspor´un Süper Lig dahil olmak üzere tarihinde ilk defa maç biletinin karaborsaya düştüğünü gördük. Ne kadar ciddi bir şekilde Karabük´ün stada ihtiyaç olduğunu ve bununda Süper Lig´e çıktığımızda
artacağını düşünüyoruz. İşte bunun için biran önce stadyum için çalışmalara başlamayı arzu edip en azında maraton ve kale arkalarının bitirilmesini arzuluyoruz."
Diğer yandan hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Kartalspor maçı için Kırmızı-mavili ekip çalışmalarını Hasan Doğan Tesisleri´nde sürdürdü. Neşe içersinde geçen idman öncesi futbolcularla birlikte fotoğraf çektiren Kulüp Başkanı Ferudun Tankut daha onla oyuncularla birlikte, şampiyonluk marşını söylediler.
Editör: Pusula Gazetesi