Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın &[#]8220;Köktürk bizi destekliyor&[#]8221; şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi.
Köktürk, &[#]8220;Ben İdris Şahin değil, Osman Yayla&[#]8217;nın arkasında yapı oluşturalım dedim. Zaten İdris Şahin alternatifimiz hiç olmadı ve onun hakkında konuşmadık&[#]8221; dedi.
Posbıyık&[#]8217;ın Ali Koçal iyi kandırıkçı olduğu için &[#]8216;ben 1, sen 2&[#]8217; dediği sözlerine sert dille eleştiren Köktürk, &[#]8220;Benim böyle bir pazarlığım ne il başkanıyla ne de başkalarıyla olmamıştır. Zaten bu tür pazarlıklarla da milletvekili olunmaz. Biz milletvekili olurken de sıralama hesaplamalarıyla milletvekili olmadık. Ayrıca bu tür pazarlık çalışmalarını kendime kesinlikle yakıştıramam&[#]8221; şeklinde tepki gösterdi. CHP Zonguldak Milletevkili Ali İhsan Köktürk konuşmasına şöyle devam etti: &[#]8220;Benim tavrım oldukça net ve açıktır. Biz kongreye birlik ve beraberlik içerisinde gerekirse tek liste ile gidilmesi olması arzusu içerisindeydik. Ancak bu arzu gerçekleşmedi. Bizim şu andaki temel düşüncemiz Sayın İl Başkanı Osman Yayla&[#]8217;nın kendisine güzel bir yönetim oluşturarak, bugüne kadar partiye emek veren ve partiye katkı sağlamış ama partiye vizyon katacak arkadaşları da partiye davet ederek Osman Yayla ile bu seçimi bitirmek. Bizim düşüncemiz Osman Yayla&[#]8217;dan yanadır. Benim gönlümde ikinci bir düşünce de yok.
Ama biz Halil Beyin de, Sayın İsmail Eşref&[#]8217;inde bizimle hep birlikte olmasını arzu ederdik. Aramızda bugüne kadar ne Halil Posbıyık&[#]8217;la nede İsmail Eşref ile bir sorun yaşanmadı. Ancak ben Zonguldak&[#]8217;ın geleceğini, Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;taki geleceğinin, İl Başkanlığı&[#]8217;nın Sayın Osman Yayla Başkanlığı&[#]8217;nda vizyonu olan bir yönetimden geçeceğini düşünüyorum.
Bu konuda tavrım son derece net ve eminim. Bizim Halil Beye teklifimiz ilçe örgütüyle beraber, belediye başkanlarımızla birlikte olabilmesiydi. Osman Yayla&[#]8217;nın arkasında sağlıklı bir yönetimle hep birlikte olabilmemizdi. Ben bu öneriyle kendisine gitmiştim ve bu öneriyi kendisi ile paylaştım. Başka bir alternatifle gitmedim. Halil Beyle konuşmalarımız da bundan ibarettir. Ama Halil Bey bu söylediklerini hangi anlamda söyledi birde ona sormak lazım. Çünkü bunlar konuşulurken yanımızda Muslu Belediye Başkanımız, Çaycuma Belediye Başkan Adayımız Tümer Peker vardı. Beni yanlış anladığını da düşünmüyorum. Çünkü düşüncem son derece açık ve netti. Ben İdris Şahin değil, Osman Yayla&[#]8217;nın arkasında yapı oluşturalım dedim. Zaten İdris Şahin alternatifimiz hiç olmadı ve konuşmadık. Hatta o zaman bana Ali Bey&[#]8217;den (Ali Koçal) bahsetti. Bende &[#]8216;Ali Bey değil bu yapıya hep beraber katılmalıyız&[#]8217; dedim.

&[#]8216;Pazarlık çalışmalarını kendime yakıştıramam&[#]8217;
Benim Ali Bey ile 1-2 pazarlığım olmadı, olamazda. Bu süreci de beraber hiç değerlendirmedik. Biz Zonguldak&[#]8217;ta partiye bugüne kadar emek veren bir sürü arkadaşımızla değerlendirdik. Benim böyle bir pazarlığım ne il başkanıyla ne de başkalarıyla olmamıştır. Zaten bu tür pazarlıklarla da milletvekili olunmaz. Milletvekili olmak için önce partinin vicdanına hitap etmek lazım. Ondan sonra halkın vicdanına hitap etmek lazım. Daha sonra da bizleri belirleyici olan Sayın Genel Başkanımızın düşünceleridir. Yoksa siz istediğiniz kadar pazarlık yapın. Kimse de bu pazarlıklarla bir yere varamaz. Biz milletvekili olurken de sıralama hesaplamalarıyla milletvekili olmadık. Halkın vicdanı ve desteğiyle olduk. Halk ve Genel Merkezimiz istiyorsa yeniden oluruz. Ayrıca bu tür pazarlık çalışmalarını kendime kesinlikle yakıştıramam.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi