Çaycuma Saltukova ve Karapınar beldeleri ile Yeniköy&[#]8217;de açılan seracılık kursunu bitiren çiftçilere sertifikaları Yeniköy&[#]8217;de verildi. Kursiyerlere sertifikalarını üç yıldır İlçe Tarım Müdürlüğü&[#]8217;nde Tarım Teknikeri olarak görev yapan ve Ordu&[#]8217;ya tayini çıkan Muhittin Gül verdi.
Kursların çok verimli geçtiğini söyleyen Gül; &[#]8220;Eğitimlerimiz sayesinde seracılık yapan vatandaşlarımız daha fazla ürün almaya başladılar. Görev yaptığım üç yıl boyunca arazide çiftçilerimizin her türlü sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştık. Kurslar açtık, kursiyerlerimizi eğitim gezileri ve fuarlara götürdük. Teknik kapasite ve verimliliği artırmak için uğraş verdik. Zaman zaman duyuyorsunuz Türkiye&[#]8217;den ihraç edilen sebzelerde ilaç kalıntıları olduğu söylenip gümrüklerde bekletiliyor. Sebze yetiştiricilerine bunarlı nasıl aşılacağını sağlıklı üretim nasıl yapılacağını göstermeye çalıştık. Çaycuma&[#]8217;da küçümsenmeyecek kadar seracık potansiyeli var. Örnek bir sera projesi yapılırsa bize tüm yetkililer ilgilenip bilgi vereceklerini söylediler. Örnek bir sera oluşturulursa üretimin iki katına çıkacağına inanıyorum&[#]8221; dedi.
Saltukova Beldesi&[#]8217;nde seracılık kursuna katılan Şengül Yılmaz adlı kursiyer kurs belgesinden çok kendilerine Kayıkçılar Köyü&[#]8217;ndeki kursiyerlere verilen kontrollü üretim belgesinden verilmesini istedi. Bu belde sayesinde pazarlarda daha iyi satış yapabileceklerini belirten Yılmaz; &[#]8220; Kimse bizim sesimizi duymuyor. Söz verildiği halde kontrollü üretim belgesini alamadık&[#]8221; şeklinde konuştu.
Tarım Teknikeri Muhitin Gül ise bu belgenin İl Tarım Müdürlüğü tarafından birçok kontrollerden sonra verildiğini söyleyerek ilgili yerlere başvuru yaptıkları takdirde alabileceklerini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi