2007&8211;2008 futbol sezonunda yaşanan başarısızlığın ardından geçtiğimiz yıl lige ambargosunu koyan, Bartınspor&8217;u sahasında yenen fakat, Bartın Gençlikspor ve Kemerspor&8217;a kaybettiği puanlarla şampiyonluğu elinden kaçıran Kozcağız Belediyespor, bu sezon yaptığı transferlerle şampiyonluk yarışında &8216;iddialıyım&8217; mesajı vermişti.


Fakat alınan sonuçların ardından yavaş yavaş yarıştan kopan İhsan Akkaya yönetimindeki Kozcağız Belediyespor, ligin özellikle ikinci yarısında aldığı başarısız sonuçlarla dördüncü sıraya kadar inerek sezonu noktaladı. Sezonun son hafta maçlarının ardından şampiyon Bartınspor&8217;la arasında tam 20 puan fark olan Kozcağız Belediyespor, kendisinden sonra 5. sırada yer alan Amasraspor&8217;la da arasındaki puan farkı bire kadar indi.


Sezon başında Talat, Özgür, Mustafa Maden, Volkan, Ünal gibi oyuncuları transfer eden Kozcağız Belediyespor Azmi&8217;yi takımda tutamadı. Sezonun ilk haftalarında iyi futbol oynamasa da başarılı sonuçlar alan ve ilerisi için umut veren Kozcağız Belediyespor, &8220;sezonun ilerleyen maçlarında çok can yakar&8221; şeklinde görüş bildiren spor kamuoyunu yanılttı ve vasatın üzerine çıkamadığı karşılaşmalar oynadı.


İstikrarsızlık yaktı


Kozcağız Belediyespor&8217;un geride bıraktığımız sezonda en büyük sorunu istikrarsızlık oldu. Yeşil-sarılı ekip, bazı karşılaşmalarda üst düzey performans sergilerken bazı müsabakalarda ise kendi görüntüsünden çok uzaklarda yer aldı. Mustafa Maden&8217;in sakatlığı, Soner Akgün&8217;ün de formsuzluğu nedeniyle topa hakim olan oyuncusu fazla olmayan Yeşil-sarılılar, Ümit Akyemiş&8217;in de Bartınspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında sezonu kapatmasıyla hücum hattında da büyük bir boşluğa düştü. Eski kalecisini santrafor yapan İhsan Akkaya, bir süre bu sistemle devam etse de eksik oyuncuların varlığını sezon boyunca hissetti.

Editör: Pusula Gazetesi