AK Parti Bartın Yılmaz Tunç, beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Bartın merkezde ve Küçük Sanayi Sitesi&8217;nde esnafları ziyaret etti. Tunç ve beraberindeki heyet ilk olarak merkez ilçede faaliyet gösteren orman ürünleri imalat ve satış yerlerini ve taksi duraklarını gezdi.


Desteklerimiz sürecek


Ziyaretlerinde esnaflarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Milletvekili Tunç, hükümet olarak esnaflara verdikleri desteğin süreceğini, küçük esnafın yaşaması için bütün kolaylıkların gösterilmeye çalışıldığını ifade etti. Tunç; &8220;Bu konuda krediler olsun, KOSGEP destekleri olsun tüm kolaylıkları sağlamaya devam edeceğiz&8221; dedi.


Ne gerekiyorsa yapıyoruz


Milletvekili Tunç ve beraberindeki heyet daha sonra Küçük Sanayi Sitesi&8217;nde faaliyet gösteren esnaf ve sanayicileri ziyaret etti. Ziyaretinde esnaflarla sohbet eden Milletvekili Tunç, sorunları da dinleyerek, çözüm önerileri ve yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan Tunç, sanayi sitesi esnafının sorunlarını bildiklerini ve sorunların çözümü için gerekli adımların atıldığını ifade etti.


Ekonomimiz ayakta


Hükümet olarak tüm dünyada etkili olan ekonomik krizi en hafif şekilde atlatmak için çaba gösterdiklerini kaydeden Milletvekili Tunç, dünya ekonomisinin durumuna göre Türk ekonomisinin dimdik ayakta durduğunu belirtti. Milletvekili Tunç &8220;Sadece Bartın&8217;da son 4 yılda 18 milyon teşvik verdik. Bu para Bartın&8217;ın ekonomisine geliyor. Tarımla uğraşan vatandaşımız alıyor, esnafa veriyor. Bu ekonominin canlanmasına neden oluyor&8221; dedi.


Kaynakları millete harcıyoruz


Tunç &8220;Ülkenin kaynaklarını millete harcamaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Bugüne kadar bu ülkenin paraları 21 tane banka hortumcusuna gitti. Dolar, bir günde 60 kuruştan 1,70 liraya fırladı. Küçücük anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla kriz çıktı diye kandırdılar. Hâlbuki o günkü MHP-DSP-ANAP koalisyonu döneminde 21 tane bankanın içi boşaltılırken, iktidardakilerin sesi hiç çıkmadı. Merkez Bankasından bir gecede 5 milyar dolar çekiliyor ve hükümet çıtını çıkarmıyor. İşte bu ülke o günlerden geldi&8221; diye konuştu.


Acil hastalar helikopterle taşınıyor


Tunç &8220;Eskiden Avrupa ülkelerinde aile doktorları var denilince imrenirdik. Şimdi bizimde aile doktorlarımız var. Artık çok acil hastalarımız helikopterlerle alınıyor. Eskiden bu bizim ülkemizde olur mu derdik. Şimdi bizim ülkemizde de var. İşte sosyal devlet bu ve biz bunun için çalışıyoruz. Bizden önce esnaf yüzde 59 faiz oranıyla kredi alıyordu, şimdi ise yüzde 6,5&8217;la kredi alıyor. Esnafımıza son 3 ayda yüzde 75&8217;i faizsiz 18 milyon kredi verildi. Esnafımız küresel krizden etkilenmesin, kriz döneminde sosyal devlet olarak esnafın yanında olalım diye verildi&8221; dedi. Esnaflar Milletvekili Tunç&8217;a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi