Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez ve Kozlu Müessese Müdürlüğü´nde, galeri açma çalışmalarını üstlenen Star Madencilik şirketinde çalışan işçilere üç aydır maaş ödenmemesi nedeniyle başlatılan eylemi değerlendirdi. Aynı olayın daha önce de birkaç kez yaşandığını belirten Muslu, sendika olarak bir yetkilerinin olmadığını ancak TTK´nın üretim hedefini olumsuz etkilemesinden yola çıkarak taraflarla görüşerek çözüm bulduklarını söyledi.
Bu şekilde TTK´nın önünün kapatıldığını belirten Muslu; "TTK´nın önü kapatılıyor. Hazırlıklar engelleniyor. Firmaların yapması gereken hazırlıklar olma-yınca üretim hedefleri gecikiyor. Daha önce buralarda çalışan işçi arkadaşlarımız paralarını alamadık-ları için eylem yaptılar. Gidip taraf-larla görüşüp alacakların ödenmesi konusunda görüştük. Ancak anlaşı-lan o ki sorun devam ediyor. TTK´nın bu durumda firmanın hak edişini vermeden çalışanların alacak-larının ödenmesini sağlamalı. Gere-kirse çalışanların alacakları hak edişten kesilmeli. Çalışma Baka-nımız Zonguldak´a geldiğinde ocaklarda incelemelerde bulundu-ğunda bu sorunu kendisine aktardık. Bu arkadaşlarımız evlerine ekmek götürecekler. Onlara yazık. Sorunun çözülmesi için çalışacağız" dedi.
Muslu değerlendirmesinde Star Firması başta olmak üzere özel sektörde sendikal örgütlenme için çalışma başlattıklarını belirterek; &[#]8220;Bu konuda arkadaşlarımıza görüşüyoruz. Star Firması ile de görüşmelerimiz oldu. Bu hafta içinde yönetim kurulu olarak gelinen süreci yeniden değerlendireceğiz. Öncelikle TTK içinde çalışma yapan özel sektör çalışanlarını sendikalaştıracağız. Sonra Armutçuk´taki Hema´da çalışanları sendika kapsamına alacağız. Buralarda görüşmelerimiz oldu. Bu arada redevaslı saha sahipleri ve çalışanlarla görüşüp örgütlenmeye buralarda devam edeceğiz. Bu konuda yönetim kurulumuz fikir birliği içinde&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi