Belediye Başkanı Murat Sesli, konuklardan Düren Belediye Başkan Yardımcısı Karl Albert Edsser´e kaşkol ve gümüş tespih hediye etti. Edsser de kendisine hediye edilen tesbihi elinden bırakmadı.
Hıristiyan Demokrat Partisi´nden Düren Belediye Başkan Yardımcısı olan Karl Albert Edsser ve beraberindeki Alman heyet, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli´yi makamında ziyaret etti. Kdz. Ereğli Belediye Meclisi´nden çıkan kararla kardeş şehir ilan edilen Düren´de yaşayan iki Türk de ziyarete katıldı. 90 bin nüfuslu şehrin 7 bininin Türk olmasından gurur duyduğunu ifade eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Alman heyete bundan sonra ikili ilişkilerin devamlılığının olacağını söyledi.
Düren´de yaşayan Türklerle gurur duyduklarını belirten Murat Sesli, kardeş şehrin futbol takımını Kdz. Ereğli´de ağırlamak istediklerini belirtti. Almanya´nın 50 yıl sonra dünya devleri arasında olduğunu söyleyen Murat Sesli, bu durumdan Almanya´da yaşayan Türklerin de payı bulunduğunu ve bundan gurur duyduklarını anlattı.
Başkan Sesli, Avrupa´nın birçok ülkesinden kardeş şehirler olduğunu belirterek "Almanya´nın genelde bir çok bölgesinde İkinci Dünya Savaşı´nın izleri var. Almanya 1950´lerden sonra yeniden inşa edilmeye başlandı. Yeniden inşa edildi ve 58 sene sonra şu an dünya devlerinden biri oldu. Gıpta etmemek elde değil. Bunun içerisinde hemşehrilerimiz Türklerin de payı olması bizleri gururlandırdı. Türkler 1960´larda yurt dışında çalışmak için ilk kez Almanya´ya gitti. Bu yüzden Almanya´ya karşı bir sıcaklığımız
var" dedi. Murat Sesli, Düren´e bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.
ALMANLAR VE TÜRKLER ALMANYA´YA KATKI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞTI
Düren Belediye Başkan Yardımcısı Albert Edsser, İkinci Dünya Savaşı ile yüzde 95´i yıkılan şehri, 1950 yılında alınan kararla aynı yerine kurduklarını söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Albert Edsser, şehirde pek tarihi eserin olmadığını da dile getirdi.
Belediye Başkan Yardımcısı Edsser iki ülke ilişkilerini güçlendirmek için Başkan Sesli´den çeşitli etkinliklerin yapılmasının gerekli olduğunu söyledi. Almanlar ve Türkler´in Almanya´ya katkı için birlikte çalıştığını ifade eden Edsser, Almanya ile Türkiye maçını da birlikte coşku içinde izlediklerini söyledi.
Düren Belediye Başkan Yardımcısı Karl Albert Edsser, Başkan Murat Sesli´ye Düren´i tanıtan kitap ile Düren´de tarihi eser niteliğinde bulunan müzenin fotoğrafının yer aldığı bir çerçeve hediye etti. Başkan Murat Sesli de ziyaret sonunda Alman konuklara hediye olarak Türk Kahvesi için fincan seti verirken, "Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olurmuş" dedi.
Murat Sesli, şahsi hediye olarak Başkan Yardımcısı Edsser´e gümüş tespih hediye etti. Başkan Edsser, boynunda kaşkolu ile parmakları arasında çevirdiği tespihi ziyaret sonuna kadar elinden bırakmadı.
Ziyaretçilerin Kdz.Ereğli´de çeşitli geziler yapacağı belirtildi.
Editör: Pusula Gazetesi