Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal´den ´özür´ tepkisi


Kemal´in ruhuna Fatiha!



Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, yaygın basındaki bazı yazarların Ermenilerden özür dileme kampanyalarına tepki gösterdi. Ermenilere yönelik soykırım yapılmadığını belirten Uysal; "Ermenilerin yıllarca topraklarında yaşadığı hiçbir baskı ve dayatma görmediği Anadolu halkına yaptığı işkence ve vahşet görmezden gelinerek sözde soykırım iddialarına çanak tutacak özür kampanyasını şiddetle kınıyoruz" dedi.


Ermeni soykırım tartışmalarını bu defa başka bir platformda sürdürülüyor. Yaygın medyanın gündemini fazlasıyla meşgul eden ve tartışmaya yol açan ´Ermeniler´den özür dileme´ kampanyalarına Zonguldak´tan tepki geldi.


Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, yaygın basındaki bazı yazarların Ermenilerden özür dileme kampanyalarını bu özürlerin soykırım iddialarına çanak tuttuğunusöyledi.


Uysal yazılı açıklamasında şunları söyledi;


"Yeni şafak gazetesi yazarı gazeteci Ali Bayramoğlu, Akademisyenler Prof. Dr. Ahmet İnsel Prof. Dr. Baskın Oran, ve Dr. Cengiz Aktar´ın başlattığı imza kampanyasında Ermenilerden özür dileniyor.

1915 Ermeni techiri ile ilgili başlatılan imza kampanyası mütareke basınını anımsatıyor.

Ermenilerin yıllarca topraklarında yaşadığı hiçbir baskı ve dayatma görmediği Anadolu halkına yaptığı işkence ve vahşet görmezden gelinerek sözde soykırım iddialarına çanak tutacak özür kampanyasını şiddetle kınıyoruz.

Ermeni tehcirini soykırım gösterme çabalarının bir sonucu olarak ortaya çıkan özür kampanyası hümanist, özgür, bireysel insan kavramlarının arkasına sığınılarak beslenmeye çalışılıyor.

Tarihin tekerrürü mütareke basının tezahürü olarak ortaya çıkıyor.

Yakın tarihimizde ermenilerce katledilen büyük elçilerimiz ve diplomatlarımızdan özür dileyen varmı.

Tarihi belgelerin ortaya koyduğu ermeni mezaliminden dolayı kendi tarihiyle yüzleşen ermeni var mı.

İmza kampanyasının neye hizmet ettiği aşikardır.

Değerli Basın mensupları;

Ermeni tehciri ile ilgili süreçte ,ilk özür dilenmesi gereken şahsiyet Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey dir.

1.Dünya Savaşında İşgal güçlerinin ve Ermenilerin işbirliği ile Ermeni tehcirinin faturası Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey´e kesilmiş; İnfaz, 10 Nisan 1919´da İstanbul Beyazıt Meydanı´nda gerçekleştirilmiştir.

14 Ekim 1922´de TBMM.´nin çıkardığı özel bir kanunla ´Milli Şehit´ ilan edilen Kemal Bey ilk milli şehidimizdir.

İmza kampanyasını başlatan yazar ve akademisyenler tarihle bir yüzleşme bir vicdan muhakemesi yapacaklarsa Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey gerçeği onlara fazlasıyla yeter.

Rahmet ve minnetle andığımız ilk milli şehidimizin vasiyeti sözün bittiği yerdir.-"Fertler ölür, Millet yaşar" "kabir taşım, hamiyetli Türk ve müslüman kardeşlerim tarafından dikilmeli ve üstüne şöyle yazılmalıdır: Millet ve memleket uğrunda şehit olan Boğazlıyan kaymakamı Kemal´in ruhuna fatiha´
Editör: Pusula Gazetesi