İl Sağlık Müdürlüğü&8217;ndeki eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına Aile Hekimleri ile devam edildi. Müdürlük Konferans Salonu&8217;nda düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katılan Aile Hekimlerine slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verildi. İl Sağlık Müdürü Doktor Osman Nacaroğlu tarafından yapılan bilgilendirmeye katılan Aile Hekimleri sunumu dikkatle takip etti.




Aksaklıklar üzerinde duruldu




57 Aile Hekiminin 32 binada sözleşmeli olarak hizmet verdiği Bartın&8217;da uygulama ile ilgili sorunların konuşulduğu toplantıda aile sağlığı elemanlarından kaynaklanan sıkıntılar üzerinde duruldu. Toplantıda, görevlendirmeli olarak çalışan aile sağlığı elemanlarının geçici görev sürelerinde aldıkları ek ödeme ve harcırahlarla birlikte sözleşmeli aile sağlığı elemanlarından fazla kazandıkları halde isteksiz çalıştıkları, ilgili personelin aile sağlığı merkezlerindeki iş yüküne katkılarını sağlamak için aile hekimine uygulanan kesinti oranında ek ödemelerinde kesinti yapılmasının düşünülebileceği belirtildi.




Başarılı hekimlere çiçek verildi




Aile Hekimliği uygulamaları başlığı altında yapılan sunumda, Aile Sağlı Merkezi olarak planlanan yerlerin sadece ikisinde eczane bulunmadığı, bu iki yer için müdürlük ve eczacılar odası ile işbirliği mobil eczane planlaması mevcut olduğu, Aile Hekimliği uygulaması ile Aile Sağlığı Merkezlerinin modernize edildiği ve hizmet kalitesinin yükseltildiği konuşuldu. Aile Hekimlerine yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında denetlemelerde başarılı olan Akçamescit Aile Sağlı Merkezi ve Gölbucağı Aile Sağlığı Merkezi Hekimlerine İl Sağlık Müdürü Nacaroğlu tarafından çiçek takdim edildi.



Editör: Pusula Gazetesi