Cumhuriyet İlköğretim Okulu&8217;nda düzenlenen &8216;Vergi&8217; konulu söyleşide öğrencilere verginin önemi anlatıldı. Vergi Haftası nedeniyle yapılan söyleşide öğrencilere verginin tanımı, amacı, çeşitleri ve nasıl alındığı gibi konularda bilgiler verildi. Önceki gün İstiklal İlköğretim Okulu&8217;nda gerçekleştirilen söyleşiden sonra dün de Cumhuriyet İlköğretim Okulu&8217;nda söyleşi düzenleyen Defterdarlığın etkinliği büyük ilgi gördü.


Fiş ve fatura almanın önemi


Öğrenciler Vergi Dairesi Müdür Vekili Mehmet Kalender&8217;in yaptığı bilgilendirmeyi dikkatle dinledi. Kalender, öğrencilere verginin nasıl hesaplandığını, neye göre belirlendiğini, vergi ödemenin yararını, vergilerle yapılan hizmetleri, vergi türlerini, alışverişlerde fiş ve fatura alınmanın önemini, vergi haftasının amacını ve kimin ne kadar vergi ödeyeceğini anlattı.


Vergi Haftasının amacı


Kalender, vergi haftasının toplumda sağlıklı vergi bilinci oluşturmak ve idare ile mükellef arasındaki ilişkilerin uyumlu hale getirilmesi amacıyla kutlandığını, hafta ile vatandaşların vergi konusundaki görüş ve önerilerinin alınmasının da hedeflendiğini söyledi. Kalender, devletin gerçek ve tüzel kişilere yüklediği yükümlülük olan vergiyle kamu harcamalarının karşılandığını ve devlet yatırımlarının yapıldığını söyledi. Kalender &8220;Alınan vergiler vatandaşlara hizmet olarak geri dönüyor&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi