Zonguldak´ın Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar beldesinde bulunan Karapınar İlköğretim Okulu Yıldız Kız Hentbol Takımı Kastamonu´da yapılan müsabakada Türkiye Şampiyonluğu´na katılmaya hak kazandı.
Karapınar beldesinde bulunan Karapınar İlköğretim Okulu, hentboldaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Önce Zonguldak Şampiyonu olan ve Zonguldak´ı bölge finallerinde temsil etmeye hak kazanan Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu Yıldız Kız Hentbol Takımı, Kastamonu´da düzenlenen bölge grup müsabakalarında aldığı sonuçlarla Türkiye´nin en iyi 32 takımı arasına kalma başarısını gösterdi ve Kuşadası´nda yapılacak Türkiye Şampiyonası Yarı Final grubuna katılma hakkını elde etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kastamonu´da düzenlenen 2009-2010 Yılı İlköğretim Okulları Arası Yıldız Kızlar Hentbol Şampiyonası Bölge Grup finallerinde, geçen yılın Türkiye 5. si Kırıkkale Fatih İlköğretim Okulu ve geçen yılın Türkiye 6. sı Sinop Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu´nun da aralarında bulunduğu 8 il şampiyonuyla mücadele eden Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu, müsabakalar sonucunda Kırıkkale Fatih İlköğretim Okulu´nun ardından grup 2. si olarak Türkiye Şampiyonası Yarı Final Gruplarına kalma başarısını gösterdi. Kupasını düzenlenen törenle Kastamonu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Şentürk´ün elinden aldı. Okul Müdürü Ahmet İşkesen, &[#]8220;Zonguldak´tan sonra bölgede de büyük bir başarı yakalayan Yıldız Kız Hentbol Takımımızı bu büyük başarılarından dolayı yürekten kutluyor ve alınlarından öpüyorum. Bu başarıda en büyük paylardan birine sahip olan beden eğitimi öğretmenimiz Ergin Öztürk´ü ise ayrıca tebrik ediyor, okulumuza yaşattıkları bu sevinç ve gurur için bir kez daha teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Karapınar İlköğretim Okulu Okul Müdürü Ahmet İşkesen, takımlarını yalnız bırakmayan ve maddi-manevi desteklerinden dolayı başta Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman olmak üzere, destek veren herkese minnettar olduklarını vurguladı. Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu, 32 takımın 4 grupta karşılaşacağı Türkiye Şampiyonası Yarı Finallerinde 13-17 Nisan tarihlerinde Kuşadası grubunda mücadele edecek. Bu grupta da ilk 2´ye girmesi halinde Türkiye´nin ilk 8 takımı arasına kalacak.
Editör: Pusula Gazetesi