Ak Parti İl teşkilatında Milletvekili Mustafa Ünal, Cumhur Ünal ve İl Başkanının katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Tıp Fakültesi ve diğer iki Yüksek Okul ile ilgili açıklama yapılırken, basın mensuplarının konuya ilişkin soruları yanıtlandı
Toplantıda Karabük´ün Üniversiteleşme yolunda hızla ilerlediği belirtilirken, Karabük´ün Üniversite kenti olması için Üniversite kültürünün oluşması gerektiği vurgulandı.
İl Başkanı Ömer Ayar, Tıp Fakültesi, Yabancı Diller yüksek Okulu ve Hasan Doğan Beden Eğitimi Yüksek Okulunun açılması konusunda yerel siyasetçilerin, milletvekillerinin büyük çaba sarf ettiklerini, onların uğraşıyla bugün mutlu sona ulaşıldığını söyledi.
Ayar, her ile Üniversite ve yeni eğitim yuvalarının açılmasını Hükümetin vizyonunun ne kadar geniş olduğunun göstergesi olduğunu belirterek, her üç okulunda Karabük ve yöre halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.
"2 YIL SONRA KİMSE ANKARA´YA GİTMEYECEK"
İl Başkanı Ömer Ayar´dan sonra söz alan Ak Parti Milletvekili Mustafa Ünal, bir il ve Üniversite için Tıp Fakültesi açılmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, "Her fakülte önemli ama Tıp Fakültesi daha da önemli. Tıp Fakültesinde bir yandan tecrübeli hocalar eğitim verirken, diğer yandan sağlık hizmeti de verecekler. Birkaç yıl sonra Ankara´da yapılan tahlil ve tetkikler, her türlü operasyon artık Karabük´te yapılabilecek. Yani en geç iki yıl sonra artık Karabüklü hemşerilerimiz sabah erkenden Anakara yolunu tutmak zorunda kalmayacaklar. Karabük Tıp Fakültesinde eğitim alan öğrencilerimiz yurdun dört bir yanına dağılarak sağlık hizmete verecekler" dedi.
"ÜNİVERSİTE KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMALI"
Milletvekili Cumhur Ünal ise, öncelikli olarak Karabük´te Üniversite Kültürü oluşturulması gerektiğini savunarak, Üniversiteyi bacasız fabrika olarak nitelendirdi.
Ünal, "Yerel seçimler sonrası gerek Tıp Fakültesi gerekse yabancı Diller Yüksek Okulu ve Beden Eğitimi Yüksek Okulu konusunda büyük çaba sarf ettik. 11 aylık maratonun ardından mutlu sona ulaştık. Karabük halkına hayırlı olsun. Bildiğiniz gibi önce süreçte Tıp Fakültesi Devlet Planlama engeli, sonrasında Maliye Bakanlığı engeli çıktı. Ankara´da yaptığımız yoğun temaslar sonucu dört Bakanlığın da onayına alarak konuyu Bakanlar kuruluna getirdik. Bize destek veren Başbakanımıza ve Bakanlara çok teşekkür ediyoruz. Karabük Üniversitesi büyüme yolunda hızlı ve olgun adımlarla ilerliyor. Biz her zaman Üniversitemizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ama şu bir gerçek ki, Karabük´te Üniversite kültürünün oluşturulması lazım. Konaklama, pansiyon, ev, yurt gibi konuların çözülmesi lazım. Halkımız öğrencileri asla para kaynağı olarak görmemeliler. Nasıl ki bizim diğer vilayetlerde çocuklarımız varsa onlarda bizim evlatlarımız. Onlara böyle bakıp, sahip çıkmalıyız. Karabük eğer Üniversite kültürünü oluşturabilirse güzel bir Üniversite kenti olur" dedi.
Ünal ayrıca, bugün 8 bin öğrencisi olan Üniversitenin yarın öğrenci sayısının 20 binlere çıkacağını, Üniversitenin adeta bacasız fabrika görevi yapacağını vurguladı.
Polis Meslek Yüksek Okulunun 2010-2011 eğitim ve öğretim dönemine hizmete açılması için Emniyet müdürlüğünün girişimlerde bulunduğunu belirten Cumhur Ünal, buranın Üniversite gibi Karabük´ her konuda katkı sağlayacağını belirtti.
"YENİDEN BAŞA SARIYORUZ"
Toplantıda basın mensuplarının Hastane ile ilgili sorularını yanıtlayan İl Başkanı Ömer Ayar, zaman kaybettiren sebepler nedeni ile bugün belki de bitmesi gereken bir hizmetin sürekli geciktiğini, yer konusunda yeniden Üniversite kampus alanına işaret edilmesini " yeniden başa sarar bir durum söz konusu sanki" diye yorumladı.
Kamuoyuna rağmen bir şey yapmanın zorlu bir iş olduğunu altını çizen Ayar " Kamuoyunun ne istediği önemli. Kamuoyu daha önce belirli bir noktaya kilitlenmeseydi, şimdi bu hastane bitip hizmete girecekti. Sürekli ortaya atalına sebeplen hizmete geciktiriyor.Ama Hastane yeri ile ilgili şu anda hiçbir değişiklik yok. Daha önce belirtilen yere yani Şirinevlere yapılacak" dedi.
Aynı konu üzerine konuşan milletvekili Mustafa Ünal ise "Her fikre açığız. Karabük halkının memnun olacağı çözümü bulmak lazım ki bir an önce hizmeti gerçekleştirebilelim. Ama ortaya atılan problemleri çözmek için çok çaba sarf ediyoruz. Bu hizmetin bence dün başlaması gerekirdi ama sürekli problemler çıkıyor. Bazıları yatırımı bizim geciktirdiğimizi belirten açıklamalar yapıyor. Seçime bir yıla biz neden böyle bir yatırımı geciktirelim mi bu kadar enayimiyiz. Eğer yatırımın yeri değişmeseydi Üniversite alanına yapılsaydı biterdi" dedi.
Bir basın mensubunun Sosyal Güvenlik Kurumuna ait ve Şirinevler Hastanesinin arkasındaki lojmanların devri ile ilgili soruyu ise Milletvekili Cumhur Ünal " Sosyal Güvenlik kurumu elinde kalan lojmanları Sağlık Bakanlığına, Hastane alanlarını genişletmek için devretmek istiyor. Bu yakın zamanda gerçekleşecek" dedi.
"BELEDİYE HİZMET BİNASI TIP FAKÜLTESİ OLUR MU?"
Belediye Hizmet binasının Tıp Fakültesi binası olarak kullanılmasına ilişkin sorulan soruya ise Cumhur Ünal "Tıp Fakültelerinin içeriği nasıldır bilmiyoruz. Bu bina uygun mudur değimlidir bilmiyoruz. Burası Belediye Hizmet binası olarak yapılmıştır ve amacına uygun kullanılmalı" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi