Karabük´ün Yenice ilçe Belediye Başkanı Zeki Çaylı, ilçesinin sorunlarının büyük olduğunun ve bunun başında işsizliği yer aldığını söyleyerek, " İş adamlarımıza sunmak üzere 320 bin metrekare arsa tahsisi oluşturarak, işsizliği düşürmeyi hedefliyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Zeki Çaylı, yüzde 90´ı ormanlarla kaplı ilçenin büyük sorunları olduğunu ifade ederek, "Belediyenin sınırlı imkanları ile bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. İlçemizin en büyük sorunlarından biri işsizlik. Bizim gibi küçük yerlerde vatandaşlar işsizliğin çözümü olarak Belediyeyi görüyorlar. Belediyeciliğin aslında işsizlik alakalı hiçbir şekilde alakası olmamalı. Ancak işsizliğin giderilmesi için Belediye olarak alt yapı tesislerini hazırlayarak iş adamlarına sunmakla görevli. Amacımız da o. Atatürk mahallesinde sanayi civarın ve kumtaş bölgesinde tapusu çıkarılan yaklaşık 320 bin metre kare arsa var. Burayla ilgili Belediye encümen kararı ile önümüzdeki hafta imar planı yapılarak parselasyonun oluşması için karar alacağız. 5 bin metrekare alan parseli oluşturarak iş adamlarımıza sunacağız. Bununla ilgili olarak iş adamlarımızla irtibatımız var. Diğer yandan ilçemizde yeniden tekstil sektörü canlanacak. İlk etap bir tekstil atölyesi 60-70 kişilik istihdam ile hizmet vermeye başlayacak" diye söyledi.

YÜKSEK OKUL KURMA ÇABASI
Bir Yüksek Okul açmak için bütün çaba ve gayretlerimizi gösterdik diyen Başkan Çaylı, "Buna rağmen Karabük Üniversitesi Rektörlüğü inceleme yaptı ama verdiğimiz yerlere olumsuz rapor verildi. Bize burada düşen görev ise yeni bir bina yapmak. Bunun için iş adamlarımız ve halkımızın desteği ile temel atmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde ilçemize bir toplantı yaparak yol haritası belirleyeceğiz ve ilçemize kısa sürede bir Yüksek Okul kazandırmak adına hızlı hareket edeceğiz" dedi.

TURİZM İÇİN ALT YAPI HAZIRLIYORUZ
Dünyanın 100 sıcak noktasından biri olan ve içersinde Orman denizi bulunduran Yenice´nin kalkınma hamlesinin en büyük etkenlerinden birinin Turizm alanı olduğunu da savunan Belediye Başkanı Zeki Çaylı, "Turizm adına belli bir çalışmamalarımız var. Bu çalışmalar şimdilik alt yapı olarak görüyoruz. Süslü püslü ifadelerle 3-5 broşür ve afişlerle Yenice Turizme açılamaz. Buraya dışarıdan gelen bir turist bir daha gelmek için can atacağı şekilde her türlü hizmet sektörüyle önlerine sunmalıyız. Bununla ilgili olarak Kaymakamlığımız başlangıç olarak Şeker kanyonu ile yürüyüş parkurları ve kitapçık çıkarak Türkiye´de belli bir noktaya gelindi. Diğer yandan EMIIT fuarında Yenice ile ilgili olarak kendimizi tanıttık.İlçe merkezimizde çalışmalarımızı belli bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. Turizm alanında belli bir noktaya gelmeye çalışıyoruz ve önümüzdeki yıllarda bunun meyvesini göreceğiz. Diğer yandan turizm çalışmaları içersinde Çırapazarı´na kurulacak sosyal tesisler konusunda arazinin tapusu çıktı. En son Hazineden satın alacağız. Oraya bu sene bir çalışma yaparak cazip hale gelecek şekilde 3 milyon TL´lik bir yatırım planı var. Belediye olarak küçükte olsa çalışmalarımız devam ediyor. İmkanlarımız ölçüsünde tratuvar, yol genişletme ve parke çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ediyorum ki yaptıklarımızdan halkımızda memnun kalır" diye ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi