Ağrı Valisi Mehmet Çetin ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan, Vali Nurullah Çakırı makamında ziyaret etti.
Ziyaret öncesi Valilik Şeref Defterini imzalayan Ağrı Valisi Mehmet Çetin Karabük´te olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "Meslekten çok sevdiğim, değer verdiğim, gönülden sevdiğim değerli Valimizi ziyaret etmekten bende çok mutlu oldum. Karabük´e ilk gelişim, daha önce Safranbolu Kaymakamlığı yapan İzzettin Küçük arkadaşımız beni buraya çok davet etmişti. Bir türlü fırsat bulup gelememiştik, bugüne nasip oldu. Burada bulunmaktan keyif aldık, ev sahipliğinize teşekkür ediyorum. Yıllardır takdirle takip ettiğimiz, sevdiğimiz kardeşimizin Valiliğini görmek makamında ziyaret etmek ayrı bir keyif. Daha önce görev yaptığınız Doğubeyazıt sizi unutmadı, unutmayacak. Doğubeyazıt´a yapmış olduğunuz hizmetlerden ve bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Ağrı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan da yaptığı konuşmada ziyaretten dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek Vali Nurullah Çakır´a teşekkür etti.
Vali Nurullah Çakır ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Kıymetli meslek büyüğüm Mehmet Çetin ve Ağrı Üniversitesi Rektörü İrfan Arslan´ı Karabük´te görmekten ve ağırlamaktan son derece mutlu oldum. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Ziyaretin sonunda Vali Nurullah Çakır ziyaretleri anısına Ağrı Valisi Mehmet Çetin ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan´a birer Safranbolu Evi maketi hediye etti.
Vali Çetin, "Safranbolu´nun insanın ruhuna dokunan ipek bir kumaş olduğunu kültürel değerlerin korunarak bugüne aktarılmasında kentin gösterdiği başarının takdir edilecek toplumsal bir başarı olduğunu, ayrıca Dünya Miras Listesine alınmasının önemi belirtti. İshakpaşa Sarayı ile ilgili müracaatlarının olduğunu bildirerek Vali Nurullah Çakır ile bilgi alışverişinde bulunduğunu da sözlerine ekleyen Vali Çetin daha sonra Karabük Üniversitesine geçti. Burada ağaçlandırma alanına ağaç dikerek can suyunu veren Vali Çetin " Karabük Üniversitesi bu ağaç gibi kök salsın. İlim, bilim hakim olsun üniversitenize. Emeği geçen başta Rektörümüz olmak üzere bütün çalışanlarınıza başarılar diliyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi