Karabük, Zonguldak ve İzmir´de düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında madalya alarak Karabük´e dönen sporcular Vali Nurullah Çakır´ı ziyaret etti.
Karabük, Zonguldak ve İzmir´de Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında madalya kazanarak Karabük´e dönen altı genç başarılı sporcu antrenörleri Baykan Arslan ve Ayhan Çağ ile birlikte Vali Nurullah Çakır´ı ziyaret ettiler. Ziyarette İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin de yer aldılar.
Ziyaret dolayısıyla bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin, Karabük´ün boks branşında elde ettiği başarılara değinerek "25-30 Ocak 2010 tarihlerinde Karabük´te yapılan Genç Erkekler Türkiye Boks Şampiyonasında 17 yaşındaki Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi ve Fenerbahçe Kulübü sporcusu Eren Elveren 75 kiloda Genç Erkekler Türkiye Şampiyonu olurken, 17 yaşındaki İstanbul Özel Başarılı Akşam Lisesi öğrencisi ve Fenerbahçe Kulübü sporcusu Murat Özdem 57 Kiloda Genç Erkekler Türkiye ikincisi oldu. 02 - 06 Şubat 2010 tarihlerinde Zonguldak´ta yapılan Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonasında ise 15 yaşındaki 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi ve Fenerbahçe Kulübü sporcusu Ali Can Çalışkan 57 kiloda Yıldız Erkekler Türkiye ikincisi oldu. Yine 18-21 Şubat 2010 tarihlerinde İzmir´de yapılan Bayanlar Türkiye Şampiyonasında 16 yaşındaki Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi ve Gençlikspor kulübü sporcusu Aslıhan Börekçi 44 kiloda Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonu, 15 yaşındaki Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi ve Fenerbahçe Kulübü sporcusu Merve Özge Arslan 50 kilogram da Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonu, 21 yaşındaki Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğrencisi ve Fenerbahçe Kulübü sporcusu Elif Güneri 75 kiloda, Büyük Bayanlar Türkiye Şampiyonu oldu.Karabük´lü yavrularımızın kazanmış olduğu bu başarılar bizlerin göğsünü bir kez daha kabartmıştır. Kendilerini bir kez daha sizlerin huzurunda kutluyorum" dedi.
Kardemir Karabükspor´un futbolda elde ettiği başarıların yanında Karabük´ün boksta da Türkiye çapında başarılar elde etmesinin kendisini son derece mutlu ettiğini ifade eden Vali Nurullah Çakır ise yaptığı konuşmada "Sizlerin elde ettiğiniz başarılar bizlere ve tüm Karabük´ü mutlu etmiştir. Bireysel anlamda elde ettiğiniz bu başarıların daha da artarak devam etmesi en büyük arzumuz. Milli takımda yer almanız, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile olimpiyatlarda bayrağımızı göndere çektirmeniz ve İstiklal Marşımızı okutmanız bizler ve tüm Türkiye için bir övünç kaynağı olacaktır. Ben öncelikle sizleri yetiştiren ailelerinizi ve öğretmenlerinizi, sizleri şampiyonalara hazırlayan antrenörlerinizi ve sizlere destek ve katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ile kulüp yöneticilerinize teşekkür ediyorum. Başarılarınız daim olsun. Sizleri daha iyi yerlerde görmek bizleri çok daha mutlu edecektir. Tekrar sizleri kutluyorum" dedi.
Vali Nurullah Çakır ziyaretin sonunda başarılı sporculara birer hediye verdi.
Editör: Pusula Gazetesi