KGD&[#]8217;yi kutlayan Korkutan, basının siyasi partilerin haberlerine daha objektif yaklaşarak MHP ile ilgili haberlerin yeterince yer almamasından yakındı. KGD Başkanı Atilla Öksüz ise resmi ilanlar ve yerel basın ile ilgili MHP&[#]8217;nin politikalarını bilmek istediklerini belirtti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Korkutan ve parti yönetim kurulu üyeleri Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni (KGD) ziyaret ederek gündemi değerlendirdiler.
Geçtiğimiz haftalarda yapılan kongre sonrası kurum ve kuruluşları ziyaretlere başlayan MHP İl Yönetimini Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcısı Harun Ersoy, Genel Sekreter Çetin Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi ve Mali Sayman Durmuş Sevindik ile üye gazeteciler karşıladı.
Ziyarette iki önemli konu üzerinde duran Korkutan, medyaya sitem etti. Ülkede son dönemde yaşanan yargı ve siyaset tartışmalarının bunalıma neden olduğunu belirten Korkutan, milllete müracaat etmek gerektiğini belirterek, &[#]8220;Kongre sürecimizden sonra gelenek hale getirdiğimiz ziyaretlerimize gerçekleştirememiştik. Bu vesileyle ziyaretlerimizi KGD´den başlamak istedik. Türkiye´nin ve Zonguldak´ın gündemi yoğun. MHP olarak kısa süre önce ifade ettiğimiz erken seçim talebimizi dünden itibaren derhal yapılması gereken seçim olarak değiştirdik. Seçim yapılması gerektiğine inanıyoruz ve seçim yapılmadığı takdirde ülkenin bütünlüğünün muhafaza edemeyeceğimiz düşünülüyor. Bunalımdan çıkışın tek yolunun millete müracaat olduğunu inanıyoruz. Millete müracaattan kaçmamak gerektiğini düşünüyoruz. Ve derhal erken seçim talebimizi Türkiye´de olduğu gibi Zonguldak´ta da yineliyoruz&[#]8221; dedi.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE ORTAK OLMAYA HAZIRIZ
Korkutan, muhalefet partilerinin de iyi bir çözüm ortağı olabileceğini bu yönde basında çıkan bazı eleştirilere katıldıklarını ancak bazılarına da katılmadığını belirterek, yaptıkları çağrılara iktidar partisi temsilcilerinin ve il yöneticilerinin kulak tıkadığını söyledi
Zonguldak&[#]8217;ın kentsel sorunlarının çözümü ve talepler için iktidar partisi temsilcileri ile Ankara&[#]8217;ya gidip kapı kapı dolaşmaya hazır olduklarını belirten Korkutan, yapılan her iyi şeyi takdir etmekten çekinmeyeceklerini ifade etti.
Ak Parti Milletvekilleri ve İl Başkanına mesaj gönderen Korkutan, muhalefet olarak sorumlulukları paylaşmaya, destek olmaya hazır olduklarını belirterek, &[#]8220;Zonguldak´a hizmet edilmiyor. Gazeteciler de bazı zamanlarda yazıyor, muhalefet siyasetçiler birşeyler önermiyor, hep eleştiriyor şeklinde. Ben bu düşüncelere katılmıyorum. MHP olarak her sorunu belirttiğimiz gibi onun çözümünüde belirtiyoruz ve o çözümün yanında olacağımızı da belirtiyoruz. İktidara her basın toplantımızın sonunda, eğer bu çalışmalarınız doğrultusunda muhalefet partisi olarak bizden bir beklentiniz var ise biz varız. Bizi alıp eski iktidarlar döneminde yapıldığı gibi Ankara´ya götürmek isterseniz ve bizimde desteğimizle Ankara´ya baskı kurmak isterseniz biz varız dedim. MHP olarak iktidarla birlikte Ankara´da bakanlıkların kapısında yatmaya hazır olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Ayrıca Zonguldak´ın bazı sorunlarına çözüm yolları üretmeye gayret ediyoruz. Özellikle basının önceliğinde hazırlanan Mithatpaşa Tüneli konusundaki kampanyanıza destek verdik. Bu konuyu siyaset malzemesi yapmamaya gayret gösterdik. Sonucunda bir başarı geldiğinde de bunu tebrik ettik ve hayırlı bir çalışma olacağını aynı zamanda iktidara başarı kazandıracağına ve buna rağmen bu çalışmanın yanında olacağımızı belirttik&[#]8221; dedi.
BASINDAN DAHA OBJEKTİF OLMASINI İSTEDİ
Korkutan, Zonguldak&[#]8217;ın başlıca sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatmalarına karşın basında yeterince yer almamasını eleştirerek şöyle konuştu:
&[#]8221;Diğer bir çözüm önerisi olarak iktidara gelirken liman projesini biran önce hizmete geçirmeleri gerekiyor. Limanı özelleştirmelerinden ziyade limanı büyütsünler. Gümrük alanımız genişletilmesi gerektiğini ve bunların Zonguldak´a bir kazanım olacağını her zaman ifade ettik. Şehir girişimize Mithatpaşa Tüneli gibi Gökgöl Tüneli´nin de açılarak değiştirilmesi gerektiğini ifade ettik. Zonguldak´ta son zamanlarda yeniden konuşmaya başladığımız bir kent görünümünde uzak bir şehir olduğunu, eski vilayet ve eski belediye binamızın neden değiştirilip yıkıldığını hatırlamamız gerektiğini, bunun yanında eskilere sahip çıkıp kenti geliştirmek gerektiğinde ne yapılması gerekiyorsa buna hazır olduğumuzu ifade ettik. Bunları yaparken elimize kazma kürek alacak halimiz yok. Sorunları çözümleriyle birlikte söylüyoruz. Biz muhalefet partisi olarak kent için ne yapılması gerekiyorsa bunu yapmaya hazırız. Bazı eksiklerin dile getirilmesi noktasında araştırmacı olunması lazım. Sadece kongre dönemlerinde değil her zaman muhalefet yapmak lazım. Bu konuda da basına katılıyorum. İnşallah MHP olarak Zonguldak´ın göz önüne gelmemiş sorunlarına mutlaka gündeme getirecek şekilde muhalefet yapacağız.
Bu vesile ile Gazeteciler Derneğinizi ziyaret ederek bir eleştirimi de dile getirmek istiyorum. Basın tarafsız olmalı. Özellikle biz geçtiğimiz pazar günü Genel Başkan Yardımcımız ve Ankara Milletvekilimizi Zonguldak´a getirdik ve salonumuz çok kalabalıktı. Bu henüz kuruluş aşamasında olan bir partinin etkinliği kadar gazetelerde yer almadı. Biz bu toplantımıza bütün basını davet ettik. Buradan gazetecilerin dernek başkanı olmanız sıfatıyla gazetelere bir uyarıda bulunmanızı istiyoruz. Basın halkı tarafsız haberleriyle bilinçlendirmeli. Biz haber olmak istemiyoruz. Adalet istiyoruz.&[#]8221;
KGD Başkanı Atilla Öksüz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek basının çok sesliliğin güvencesi olduğunu belirterek, &[#]8220;Asıl olan gazetcilik. Bizler bu amaçla çaba gösteriyor, gazeteciliğin daha saygın ve objektif olması yolunda çaba gösteriyoruz. Bu çabamızda sizleri her zaman yanımızda görmekten mutluyuz. Basında bazı şeylerin daha iyi olması gerekir. Bizler bu konuda çabamızı sürdüyoruz. Zonguldak basını güçlü ve saygın olduğu sürece siyaset ve kent daha güçlü ve saygın olur. Diğer yandan her sivil toplum örgütü ve siyasi parti yaptığı etkinliğin en güzel şekilde haber olmasını ister. Ama haber olmanında kıstasları var. Özellikle gazetecilerin hafta sonları yoğun bir gündemi oluyor. Bu nedenle kimi toplantıları gözlemlemeye gidemediğimiz gibi ajans haberlerinden yararlanıyoruz. Medya bir haberleşme ve pazarlama yoludur. Önemli olan bunu nasıl değerlendirdiğiniz. Bir gazeteci sizin haberinizin çok iyi bir yerden çıkması için uğraşmaz. Bu birebir diyalogonuzla ve haberinizin içeriği ile bağlantılı olabilir.
Biz bu konuda hiç bir gazeteciye bu haber neden sizde çıkmadı diye birşey soramayız. Bu konuda sizlerde kendi eksiklerinizi gidermek zorundasınız. Basın kuruluşları ile birebir diyalog bu anlamda çok önemli&[#]8221; dedi.
MHP heyeti ziyarette basında son dönemde yaşanan gelişmeler ve KGD&[#]8217;nin çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Başkan Yardımcısı Harun Ersoy değerlendirmesinde siyasetçilerin de basındaki yozlaşmanın sona ermesi için gerçek gazeteciler kadar sorumlu olduğunu belirtti. Öksüz de MHP&[#]8217;nin yerel basının güçlendirilmesi ve resmi ilanlar başta olmak üzere diğer sorunların çözümü için bir politikasının olup olmadığını sordu. Korkutan, Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay ile görüştüklerini belirterek yerel basınla ilgili bir çalışmanın devam ettiğini sonuçlanmasının ardından kamuoyu ve basın ile paylaşacaklarını söyledi. Yaklaşık bir saat süren ziyaret sohbetle devam etti.
Editör: Pusula Gazetesi