Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halik Posbıyık, beraberinde Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve Kdz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel ile birlikte CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin´i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Alaplı İlçe Teşkilatını eski ilçe başkanı ve yeni yönetimini kıskandığını söyledi. Başkan Posbıyık, &[#]8220;Çünkü birlik ve beraberlik içinde çalışıyorlar. Eski yönetiminin fedakarlıklarını, seçimlerde üye listelerini ortaya koymalarını takdirle karşılıyorum. Bu birlik ve beraberliktir. CHP´nin bu türlü birlik ve beraberliklere ihtiyacı var. CHP´nin sevgi ile birbirine bağlı olmaya ihtiyacı var. Sizlerde seçimlerde sıkıntılar yaşadınız. Gümeli´de siz, Gülüç´te biz sıkıntılar yaşadık. Kişisel hesaplaşmalardan dolayı yerel seçimlerde sıkıntılar yaşadık. Bunları aşacağımıza inanıyorum. ´Ben Atatürkçüyüm, ben Cumhuriyetçiyim´ diyen herkesime kapılarımızı açacağız. Bunları hala Ereğli İlçe Teşkilatında kabul etmedikleri için söylüyorum. Sessiz ve sakinliği il kongresinde Zonguldak genelinde bunu başaracağız. İl kongresinde istediğimiz neticeyi aldığımız takdirde milletvekilliği seçimlerinde Zonguldak´ı 5-0 alırız&[#]8221; dedi.
Başkan Posbıyık, &[#]8220;Milletvekilliğine aday olacak mısınız?&[#]8221; sorusuna ise, &[#]8221;Şu anda böyle bir durum söz konusu değil, Genel Merkez teveccühüne kalmış bir olay ama ben olurum başkası olur bunun önemi yok önemli olan Zonguldak´ta 5 milletvekilliğini de almaktır&[#]8221; diye cevap verdi.
CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin de, Ereğli Belediye Başkanı Halik Posbıyık, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve Kdz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel´in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette CHP eski İlçe Başkanı Mehmet Altay ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi