Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Kent Konseyi olağan toplantısı Atatürk Kültür Merkezi´nde yer alan Kent Konseyi Toplantı Salonunda Muhabbet Tezel başkanlığında gerçekleştirdi. Kent Konseyi´ne yapılan müracaatların değerlendirilmesi ve ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Ereğli´ye yapılması planlanan hastanenin bir an önce yapılması istenildi. Ereğli Kent Konseyi yönetimi de hastanenin Osmantepe mevkisine yapılması gerektiğini belirtirken, günlerin sözler ve vaatlerle geçmesini istemediklerini belirttiler. Açıklamada, &[#]8220;Son günlerde Ereğli´ye yapılması düşünülen 400 yatak kapasiteli hastanenin yeri konusunda yoğun bir bilgi kirliliği yaşanmaktadır. Ereğli´nin geleceği düşünüldüğünde yapılacağı söylenen hastanenin yerel yöneticilerimizin de karar kıldığı Osmantepe´ye inşası uygun olacaktır. Ereğli Kent Konseyi yerel yöneticilerin bu kararına tam destek vermektedir. Yapılması uzun zamandır konuşulan ancak yeri konusunda karar kılınamayan 400 yatak kapasiteli hastanenin biran önce yapılabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirmesini, konuşmaktan çok projenin uygulamaya konulması için mücadele etmesini bekliyoruz. Kdz. Ereğli bu tür incelemeleri daha önceki dönemlerinde de yaşadı ancak gelinen noktada yapılanlar sadece kamuoyunu meşgul eden konular olarak tarihteki yerini aldı. Siyasi iktidarın yerel yöneticilerin aldığı kararı biran önce uygulamaya sokmalı ve en kısa sürede vaat ettiği hastanenin inşasına başlamalı. Kdz. Ereğli´de günlerin sözlerle vaatlerle geçiştirilmemesini istiyoruz&[#]8221; denildi.
Kent Konseyi yönetimi halk arasında &[#]8220;Ölüm yolu&[#]8221; olarak adlandırılan Yeşiltepe-Kepez yolunda da verilen sözlerin yerine getirilmesini isterken, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yolda inceleme yaptığı hatırlatılan açıklamada, &[#]8220;Yeşiltepe-Kepez yol güzergahı halkımız arasında ´Ölüm yolu´ olarak bilinmektedir. Bu yol güzergahında yaşanan kazalarda çok sayıda insanımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda insanımız yaralanmış ve çok ciddi oranlarda da maddi trafik kazaları meydana gelmiştir. Yıllardır yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için yapılan çağrıların, uyarıların ve önerilerin dikkate alınmadığını net bir şekilde görüyoruz. Bilindiği gibi 20 Mayıs 2009 tarihinde Kdz. Ereğli´ye Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri gelerek incelemelerde bulunmuş ve bu yol güzergahının biran önce eksikliğinin giderilmesi için programa aldırılacağı açıklamaları yapılmış, söz konusu açıklamalarda yerel gazetelerde yer almıştır. Gelinen noktada bazı yasal anlamda problemler çıkarıldığı söylense de aşılamayacak sorun olmadığını birlik ve beraberlik içerisinde bu tür sıkıntıların giderilebileceğini bir kez daha hatırlatarak artık yeter diyoruz. Yetkilileri ağızlarından çıktığı sözleri tutmaya insanların suratlarına baka baka yapamayacakları sözleri de vermemelerini istiyoruz&[#]8221; denildi.
&[#]8220;SAĞLIKLI GENÇLİK, SAĞLIKLI GELECEK İÇİN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE&[#]8221;
Kdz. Ereğli Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 1 Mart 2010 Pazartesi günü Pars Kiraz Operasyonu, Pars Narkoterör, Arka Sıradakiler filmlerinde de oynamış, sayısız ödülü bulunan Emniyet Amiri Bağımlılık Danışmanı Adli Birimler Uzmanı Zafer Ercan tarafından ERDEMİR Kültür Merkezinde, &[#]8220;Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek İçin Uyuşturucu ile Mücadele&[#]8221; konulu konferans verileceği belirtilirken, konferansın saat 16.00´da öğrencilere, saat 19.00´da ailelere yönelik yapılacağı kaydedildi. Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, &[#]8220;Son derece önemli olan bu konuda ailelerin de mutlaka ama mutlaka 1 saat sürecek bu ücretsiz konferansa gelmelerini ve bilgilenmelerini öneriyoruz. Daha önceki süreçte bu konferansa aksilik çıkmazsa katılacağını açıkladığımız ünlü film sanatçısı Kenan İmirzalıoğlu ise işlerinin yoğunluğu nedeni ile konferansa katılamayacağını ancak önümüzdeki süreçte bir başka etkinliğimizde yer alacağını belirtmiştir. Ayrıca Kent Konseyimizin gündeminde yer alan ve çok sayıda vatandaşın da bizzat gelerek şikayette bulunduğu, ´Hava kirliliği´ ile ilgili olarak ise resmi yazışmalarımız yapılmış ve önümüzdeki günlerde açıklayacağımız çok olumlu gelişmeler yaşanmıştır&[#]8221; denildi.
Editör: Pusula Gazetesi