İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Afyon çalıştayında Yeniçağ yazarı Adnan İslamoğullarının "1-Emanet verdik, sahip çıkmadın. 2- sır verdik ifşa ettin. 3- yola çıktık, yarı yolda bıraktın... madam, sen seçim kaybetmedin, sana olan inanma duygusunu yok ettin...' twetindeki "Madam" kelimesine kızarak milletvekillerine tepki gösteren Akşener istifa etti. Akşener, ""Bir daha geri dönmemek üzere istifa ediyorum" dedi.

Akşener'in "Madam" kime denir diye tepki gösterip milletvekillerine kızdığı, Musavvat Dervişoğlu, Yavuz Ağıralioğlu, Lütfü Türkkan'a "Bana "Madam" diyen birine neden tepki göstermediniz" diyerek "Bende istifa ediyorum" diyerek salonu terk ettiği öğrenildi.

AKŞENER FENALAŞTI, ERTÜRK'ÜN BURNU KIRILDI

Akşener, salondan çıkarken yaşanan arbedede, gençlik kolları eski başkanı Osman Ertürk, Ankara eski il başkanı ve milletvekili adayı Mesut Özarslan'ın üzerine yürüdü, o sırada oluşan karambolde Osman Ertürk'ün burnu kırıldı. Yaşanan arbedede Zonguldak teşkilatının da olduğu öğrenildi. Olaylar karşısında fenalaşan Meral Akşener'e doktorlar müdahale etti. İYİ Parti başkanlık divanı bu akşam çalıştayın yapıldığı otelde toplanarak yol haritası belirleyecek.

SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALINDI

İYİ Parti olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. 3 hafta içinde seçimli olağanüstü kongreye gidecek. Meral Akşener, Twitter hesabından kurultayda aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın en geç 1 ay içinde kongreyi yapacaklarını ve Akşener'in arkasında olduklarını söyledi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan ise Akşener için "tüzüğümüzün kendisine verdiği yetki ile seçimli kongre çağrısı yaptı" ifadelerini kullandı. İYİ Parti kurucu üyelerinden Ali Türkşen de "İstifa filan yok sadece seçimli kongre kararı aldı sayın başkanımız. Her hangi bir sıkıntı yok. İyi parti yoluna aynı şekilde devam edecek" açıklamasında bulundu.

Afyon'da kamp yapan İYİ Partililer son günde milletvekili listelerinden rahatsız olanların tepkileri üzerine olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Kampın son gününde bu rahatsızlıklar partililer tarafından dile getirilirken Meral Akşener'in, "Parti içi demokrasinin olmadığı bir yerden koptuk geldik. Parti içi demokrasiyi sağlayacağız. Başarısızlıkları üzerime alıyorum" dedi. Akşener'in aday olduğu öğrenildi. İYİ Parti'de seçimli olağanüstü kongrenin 3 hafta içerisinde yapılacağı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi