Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Hentbol takımı Hentbol Federasyonu tarafından özlem duyduğu 2. Lige davet edildi.

2017-2018 Hentbol sezonunda erkekler Bölgesel Lige katılıp grupları geçme başarısı gösteren Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Hentbol Takımı finallerde bazı maçlarını berabere tamamlaması nedeniyle 2. Lige çıkamamıştı.

2018-2019 Hentbol sezonu öncesinde maddi sıkıntı yaşayan bazı takımların ligden çekilmek zorunda kalması Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Hentbol Takımı için bir fırsat doğurdu.

16 Temmuz tarihinde Hentbol Federasyonu tarafından Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü'ne gönderilen 2. Lige davet yazısı kulüpte büyük bir memnuniyet yarattı.

Zonguldak Hentbol İl Temsilcisi Ufuk Bayraktar "Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Hentbol Takımı'nın yeni sezonda 2. Ligde mücadele edecek olması Hentbol camiasında sevinçle karşılandı. Yıllarca deplasmanlı liglerde hentbol takımları olmasına karşın nizami bir salon olmadığından Ereğli ve Devrek ilçesinde müsabakalar oynanıyordu. Yıllar sonra Zonguldak Merkez'de Site Kapalı Spor Salonu ile standart salona sahip olan Zonguldak'ta hentbol sporu çok daha fazla gelişim gösterecek. Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Hentbol Takımı'nın 2. Ligde mücadele edecek olması, Site Spor Salonunun da standart olması memnunluk yaratıyor.

Zonguldak hentbolü için hayırlı olsun. İnşallah takım gereken desteği görür ve ligde başarılı olur" diyerek Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Hentbol Takımı'nın maddi olarak desteklenmesi konusunda da Zonguldak Spor kamuoyuna ve kentin ileri gelenlerine seslenerek Zonguldak hentbolüne destek istedi.

Editör: Pusula Gazetesi