6 Mart&[#]8217;da yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi il kongresine aday olan İdris Şahin Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ile birlikte Çaycuma ilçe örgütünü ziyaret ederek destek istedi. CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, iyi bir kongre süreci geçirmek istediklerini söyledi. Partililerin ve sorumluluk mevkisinde olan herkesin Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;ni daha iyi yerlere getirme çabası içinde olduğunu söyleyen Köktürk; &[#]8220; Cumhuriyet Halk Partisini ve ilkelerini, ekonomik düşüncelerini hakim kılmak, bundan dolayı da işsizliğin azalacağı, üniversite öğrencilerinin rahat edip, küçük esnafın daha iyi bir ortamda yaşayacağı bir ülke temenni ediyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz CHP&[#]8217;yi iktidar yapmaktır&[#]8221; şeklinde konuştu.
Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ise mevcut il başkanı ile kişisel olarak hiçbir sorunları olmadığını ancak 6 Mart&[#]8217;da Zonguldak&[#]8217;ın kazanması gerektiğini söyledi. Coşkun; &[#]8220;Bugünlerde kimsenin koltuk hesabı yapması değil, CHP&[#]8217;yi daha çok kucaklaması lazım. Merkez ilçe olarak bu düşüncelerimiz tüm örgütlerimizle paylaştık. İdris Şahin arkadaşımızla bu doğrultuda yola çıktık. Kongreden hangi isim çıkarsa çıksın kol kola birlik beraber-lik içinde Zonguldak kazansın&[#]8221; dedi.
İl kongresine aday olan İdris Şahin ise konuşmasına kendisini tanıtarak başladı.
İsmail Eşref&[#]8217;in isteği ile yeniden aktif siyasete girdiğini söyleyen Şahin; &[#]8220;1983 yılındaki merkez soldaki yapılaşmadan sonra ara vermeden parti kimliğimi taşıyorum. Üç dönem il yöneticiliği yaptım. 1998 yılında Harun Akın ile beraber il yönetiminde bulundum. Bazı sıkıntılardan dolayı istifa ettim. 29 Mart sürecinde Belediye Başkanımız İsmail Eşref aday olursam yanımda olurmusun diye sordu. Daha sonra beni belediye meclis üyeliğine yazdığını öğrendim. Bir partinin il yönetimi bütün organizasyonları sağlamak durumundadır. Biz bu sorumluluğu göremedik. Yerel seçimlerde sabahlara kadar çalıştık ve kötü bir manzarayla yerel yönetimi aldık. 11 aydan beri bir kere toplantı yapılmadı. Partililer birbirlerinin yüzünü görmüş değil. Belediye başkanları protokol dışında bir araya gelmiyorlar. Bu partinin iki tane milletvekili bir masaya oturmuyordu. Ben onları aynı arabayla seyahat eder durumuna getirdim. Bu parti 2,5 yıldır bir kere danışma toplantısı yapmadı. Çok iyi bir insan olabilirsiniz fakat çok iyi bir idareci olmazsınız&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi