Bartınspor´un Bartın Amatör Ligi şampiyonluğunu garantilemesinin ardından Bartınsporlu yöneticiler destek arayışına başlarken, bazı kesimleri de Bartınspor´a destek olmamakla suçlamaya başladılar. Önce Can, ardından da kulüp başkanı Ercan Aydın´ın açıklamaları Bartın da spor gündemini meşgul etti. Son zamanlarda kapılarını röportajlara kapatan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Altınçubuk, Editörümüz Güneş Rüstem´in sorularını yanıtladı. Bartın´ın en büyük sivil toplum kuruluşunun başkanı olduğunu ifade eden Altınçubuk, Vali İsa Küçük, Bartınspor Başkanı Ercan Aydın ve Can Demirdöven´in açıklamalarını değerlendirdi. İşte Güneş Rüstem´in soruları ve ASKF Genel Başkanı Turgut Altınçubuk´un bu sorulara verdiği yanıtlar:



- Can´ın açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bütün yerel gazeteler federasyonumuza geliyor. Geçtiğimiz günlerde Can kardeşimin Pusula Gazetesi´ndeki açıklamalarını okudum. Hatta üç defa okudum. Can kardeşimiz açıklamalarında sanki Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu´yla Gençlik ve Spor İl Müdürü arasında kavga varmış gibi bir şey anlaşılıyor. Ben her şeyden önce bu konuşmasına karşıyım Can´ın. Önceleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Şakir Erdem Bey´le bir anlaşmazlığımız oldu ama şimdi aramız çok iyi. İlişkilerimiz ve iletişimimiz üst seviyede. Kendisi de ifade ediyor; "Başkanım benim müdürlüğümde sizin aşamayacağınız hiçbir şey olmaz" diyor. Kendisi bize çok büyük güvenceler veriyor. Bizim müdür beyle hiçbir sıkıntımız yok. Hatta geçtiğimiz gün aramızda bir konuşma geçti. Havalar yağmurlu olduğu için müdürümüze "çim sahada bu hafta maç yapmayalım, maçları erteleyelim" dedim. O da" sahayı ben size verdim. Maçları oynamak ya da ertelemek sizin inisiyatifinizdedir" dedi. Yani spor kamuoyunun anlayacağı gibi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında hiçbir problem yoktur. Bu böyle biline&8230;



- Şakir Erdem´le sezon başında bir anlaşmazlık mı yaşandı?

Evet sezon başında birbirimizi anlayamadığımızdan dolayı anlaşmazlığımız oldu. Ama bu anlaşmazlıkları tamamen aştık. Şimdi Bartın spor kamuoyunun çıkarları için savaşıyoruz.



- Can´ın Metin Çetin´in açıklamaları ile ilgili eleştirileri vardı. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?


Ben gazetede bu yazıları okurken çok üzüldüm. Ben Metin Çetin´i 2001 yılından bu yana tanıyorum. Kendisi hem sportif anlamda hem de belediye başkanlığında; dürüst, ilkeli ve çok çalışkan bir yöneticimizdir. Kendisine yapılan bu şekildeki söylemleri kınıyorum. Geçtiğimiz günlerde bana da böyle bir soru yönettiler, "Bartınspor gruplarda başarılı olabilir mi?"


Benim şahsi görüşüm; en azından bir stoper, iyi bir orta saha oyuncusu ve çok akıllı bir santrafor alınırsa Bartınspor´un 3. Lig´e çıkacağı yönündeydi. Ama gönlüm yine de Bartınspor´la beraber. Ben çıkamaz dersem bana yakışmaz. Bu saatten sonra sporcu kardeşlerimizin inançlarını kırmak olmaz. En büyük arzumuz Bartınspor´u 3. Lig´de görmek.




&8212; Bartınspor´un 3. Lig´e çıkmasını istemeyen var mı?


Ben çok merak ediyorum; acaba bu kişiler kim? Bu açıklamaları yapanlar isim versinler. Kimler istemiyormuş biz de öğrenelim. "Bartın Gençlik istemiyor, Kemer istemiyor" desinler. Hepimiz Bartın´da doğduk, bu şehirde büyüdük. Bartınspor, şampiyon olup ilimizi temsil edecek takım olmuşsa eğer bütün Bartın bu takımı desteklemeli. Bartınlılar olarak hepimiz bu takımın ardına takılmalıyız.


Fakat biz bu açıklamalardan rahatsız oluyoruz. Herkes "bize köstek olmasınlar" diye açıklama yapıyor. Bu tamamen yalan. Hiç kimse Bartınspor´a köstek olmuyor. Bartınsporlu yöneticiler bu açıklamaları yaparken, neyi amaçlıyorlar. Sürekli basında yer almak mı istiyorlar. Bartınspor şampiyon olmuşken, başka takıma destek veremeyiz.



&8212;Ercan Aydın´ın gazetelerde çıkan açıklamalarında hedef göstermemesi sizce ne anlama geliyor?



Ercan Aydın´a saygım var. Kendisi Bartınspor´un başkanıdır, Bartın´ın sayılı iş adamlarından biridir. Yalnız ben Ercan Bey´in kullandığı bazı yanlış cümlelere kızıyorum. Ercan Bey sonuçta bir kulüp başkanı ve hiçbir yönetici bu takım çıkmaz diyemez. Ben Ercan Bey´in bazı sözlerine katılıyorum bazılarına da katılmıyorum. Ben Ercan Bey´in de "Bartınspor´a köstek oluyorlar" manasına gelen açıklamalarına katılmıyorum. Bu sözleri söylerken hedef kim? Yarası olan gocunur. Biz kesinlikle gocunmuyoruz. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. 2001 yılında delegelerim beni seçtiler. Bu görevi 9 yıldır yapıyorum ve başarılı olduğumu düşünüyorum. Hala da Bartın´daki amatör kulüpler için koşturuyorum. Ercan Bey´in amatör kulüplere zarar vermemek için sözlerine açıklık getirmesi gerekiyor. Biz Bartın olarak bazı şeyleri aşamadık. Yani birbirimizin başarılarını çekemiyoruz.


Ben Ercan Aydın´ı seven bir insanım. Kendisi Bartınlı olmadığı halde Bartın futboluna büyük katkılar yapmıştır.



- Bartınspor bu sezon 3. Lig´e çıkabilir mi?



Bu soru karşısında eziliyorum biraz. Gönlüm Bartınspor´un 3. Lig´e çıkmasından yana ama kadromuz yetersiz. Fakat sporcu kardeşlerimin yüreğine su serpmek istiyorum. Biliyorsunuz artık Deplasmanlı Ligimiz var. O da 3. Lig ayarında bir lig. Bartın spor camiası üzülmesin. Bizim güzide kulübümüz &8211;inşallah çıkar- ama çıkamasa da deplasmanlı ligde mücadele edecek. En azından Ömertepesi´nde futbol oynamayacaktır, en azından diğer kulüplerimizin önünü açacaktır. Bizlerin yine medar-ı iftiharı olacaktır.



- Sizce Bartınspor´un yönetimi başarılı mı?



Biliyorsunuz Bartınspor´da yönetim sıklıkla değişir. Çünkü başarıya endeksli bir kulüp. O kulübe maddiyatı güçlü kişlerin gelmesi gerekiyor. Ben bartınspor´un yönetimdeki arkadaşlarımızdan şunu rica ediyorum: Alçak gönüllü olsunlar, büyüdükçe küçülsünler ki bizlerin dertlerini bilsinler. Birbirimizi daha iyi anlayalım. Bizlere tepeden bakmasınlar. Senelerden beri Bartın´da yapılan bu. Kaynaşalım diyorlar ama sonuç yok. Neden Bartın birlik beraberliği yakalayamıyor. Tek neden bu. Bartınlı yöneticilerin, diğer kulüplere soğuk bakmaları.



Vali İsa Küçük´ün Bartınspor´a tesis verilmesiyle ilgili açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?


Ben 22 spor kulübünün genel başkanlığını yapıyorum. Allah´a şükür Bartın´daki en kalabalık sivil toplum örgütünün başıyım. Benim arkamda ordu var. Bizim nasıl şartlar altında olduğumuzu Sayın Vali´mizin görmesini, bilmesini isterim. O atıl durumda olan Tarım İl Müdürlüğü´ne ait binaya ASKF olarak biz de talip olmuştuk. Fakat bundan Sayın Vali´mizin haberi olduğunu sanmıyorum.


Vali Bey´in son açıklamalarını okudum ve ASKF olarak üzüldüm.


Bartın´dan sayısız siyasi geçti. Birçok vali, kaymakam geçti. Ama bir şey değişmedi. İlin büyüklerine sesleniyorum: Neden Bartın´a bunca senedir tesis yapılmadı. Sadece ortaya çıkıp şuraya tesis yapacağız. Buraya saha yapacağız.


Sayın Valimiz yaptığı açıklamada Bartınspor´a saha yapılacağını söyledi. Yapsınlar hadi. Yapılacak o saha Bartınspor´un mu olacak, Bartın´ın mı olacak?


Madem güçleri var, neden önce Bartınspor´un tesislerini düzeltmiyorlar. Ömertepesi´nde 3-4 sahayı alacak kadar yer var. Neden oralara saha yapılmıyor. Bartın´ı tesis zengini yapsınlar. Türkiye Cumhuriyeti´nde tesisi olmayan tek il Bartın. Hakkari´den kötü durumdayız. Grup maçlarına gittiğimizde görüyoruz. Yan yana 3-4 sahalar var.


Ben öncelikle Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu´na 22 kulübümüzün adına bir bina istiyorum. Yer istiyorum. İdare binası istiyorum. Daha iyi hizmet vermek istiyorum. Sayın Vali´m bizi de görsün.




- Ömertepesi önümüzdeki sezona yetişir mi?



İnşallah yetişir. Ben yetişeceğine inanıyorum. Bize bu iyiliği yapan Milletvekilimiz Yılmaz Tunç´a İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal´a, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış´a emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben yakın zamanda Ömertepesi´ne kazma vurulacağına inanıyorum. Daha 3 gün önce Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Şakir Erdem´le görüştüm. O da yakında sahaya başlanacağını söyledi. Ben Yılmaz Tunç´tan söz aldıktan sonra, amatör kulüplerimizi susturdum. Vekilim de yüzümü kara çıkarmadı. Sizin aracılığınızla bir kez daha Yılmaz Tunç´a teşekkür ediyorum.




Ömertepesi ile ilgili geleceğe dönük hedefler var mı?


Belediye Başkanımız Cemal Akın, Ömertepesi Futbol Sahası´nın tamamlanmasıyla birlikte hemen ikinci sahaya başlanacağının sözünü verdi. Ben Cemal Akın´a güveniyorum.



- Kaç siyasi Ömertepesi´nin spora kazandırılacağının sözünü verdi?



Bende 1991 senesinden bu yana yapılan seçimlerin broşürleri var. Bunları gösterebilirim. Oğuz Pir´in bile bize sözü var, "amatöre destek vereceğim, tesis yapacağım" diye. Her seçimde siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları veya belediye başkan adayları gelirler, bizlere Ömertepesi Futbol Sahası´nın çimlendirileceğini, amatör spor kulüplerine destek olacaklarını söylerler. Şimdiye kadar birçok söz aldık ama hepsi askıda kaldı. Ta ki 2009 senesine kadar. Biz Ömertepesi Futbol Sahası´ndaki maçları yapıyorsak Allah rahmet eylesin Davut Fırıncıoğlu´nun sayesinedir. O sahayı bize Sayın Fırıncığlu kazandırmıştır.

Editör: Pusula Gazetesi