Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ünal Çil, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşları ile Organize Sanayi Bölgesi&8217;nde 10 Aralık&8217;ta üretime başlayan Mescier Demir Çelik Fabrikasını ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Başkan Çil ve arkadaşlarını fabrikanın girişinde karşılayan Mescier Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Mescier, şirketin faaliyetleri ve fabrikanın üretimi ile ilgili bilgiler verdi. Konuklarına fabrikayı gezdirirken bilgilendiren Sabri Mescier, Bartın Organize Sanayi Bölgesi&8217;nde kurdukları fabrikada başlattıkları yatırımların tamamlanmasının ardından yıllık 500 bin ton üretim hedeflediklerini belirterek, &8220;Böylelikle şirketlerimizin toplam üretim kapasitelerini de 4´e katlayacağız&8221; dedi.


Bölgemizi tercih ettik

Sabri Mescier, 32 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 100 bin metrekare alandaki fabrikada şu anda deneme üretiminde 150 kişinin çalıştığını, önümüzdeki günlerde sayının artacağını ve 400 kişilik bir istihdama ulaşacaklarını belirtti. Şirketinin 1990´da Karabük´te devreye soktuğu haddehane tesisiyle imalatçı kimliğini kazandığını, bugüne kadar yaptığı atılımlarla büyüyerek Türkiye demir-çelik endüstrisinde hatırı sayılır konuma ulaştığını belirten Mescier, köşebent, lama, kare, yuvarlak gibi demir-çelik ürünlerinin imalatını yaptıklarını anlattı. Üretimin yüzde 75´ini dış pazarlara sattıklarını ifade eden Mescier, Batı Karadeniz Bölgesi´nin en büyük özel demir-çelik tesisi konumunda olduklarını söyledi. Mescier &8220;Başka yerlere yatırım yapmak yerine kendi bölgemizi tercih ettik. Demir-çelik üretiminde Bartın, Karabük´e oranla, limanı bulunmasından dolayı avantajlı il konumunda&8221; dedi.



Mescier&8217;e teşekkür


Tesisi parti yöneticileriyle birlikte yerinde inceleyen Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ünal Çil de ziyaret sırasında Mescier Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Mescier&8217;e Bartın&8217;a yaptığı yatırımdan dolayı teşekkür etti. Yatırımcıya her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Başkan Çil, &8220;Bölgemize yapılan bu büyük yatırım ve girişiminiz için size öncelikle teşekkürlerimizi sunarız. Bölgemize yapılan yatırımlar bizi gururlandırıyor. Bizler Ak Parti kadroları olarak her konuda yapılan yatırımların her zaman destekçisi ve takipçisi olacağız. Bölgemize yapılan bu tür büyük yatırımlar ekonomik yönden işsizliği azaltmak için önemli yatırımlardır. Sizin gibi yatırımcıların bölgemize gelmeleri için elimizden gelen her imkanı sağlamaktayız. Doğalgazın Bartın&8217;a gelmesi siz değerli iş adamlarının yaptığı tesisin en kısa zamanda üretime geçmesi için bir hizmettir. Çalışmanızda başarılar diler, Demir Çelik fabrikamızın memleketimize ve Türkiye&8217;mize hayırlar getirmesini dilerim&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi