Zonguldak´ta kaçırıldığı iddia edilen lise öğrencisi bir kız ve kaçırdığı belirtilen yaşlı bir adam, polis tarafından yakalandı.

Alınan bilgiye göre, lise öğrencisi B.A. (15), geçen cuma günü babaannesinin kardeşi 70 yaşındaki M.E. tarafından kaçırıldı. Almanya´dan emekli olan ve İstanbul´da yaşayan 3 çocuk, 6 torun sahibi M.E., kız kardeşi Rabia A.´nın (76) ameliyatı nedeniyle geçen yaz mevsiminde geldiği Zonguldak´ta, yeğeninin kızı B.A.´yı özel okullarda okutmak istediğini söyledi.

Kız kardeşinin torunu olan B.A.´yı İstanbul´u gezdirmeye de götüren M.E.´nin, bir süre sonra okutmak vaadiyle kandırdığı liseli kızı, kaçırdığı idia edildi. Kızlarının hayatından endişe ederek canlı yayına çıkan ailenin sesine kulak veren duyarlı vatandaşların ihbarıyla B.A. ve M.E, Karabük´ün Safronbolu ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

İddiaya göre, Sadık A. (43) ile ev hanımı Aygül A.´nın (41) 3 çocuğundan en büyüğü olan B.A., geçen cuma sabahı okula gitmek üzere evden çıktı. Kızlarının akşam eve dönmemesi üzerine durumdan şüphelenen aile, polise başvurdu. Kaçırılan liseli kız, önceki gece halası Halime A.´nın cep telefonuna, büyük dayısı M.E.´nin cep telefonundan, ´Hala, ben B., benim sizinle hiçbir sorunum yok ama annemler beni o gün dövdü. Ay sonuna kadar raporluyum. Annemler ordayken dönmem." diye bir mesaj attı.

Bunun üzerine hayatından endişe ettikleri kızının bulunması için özel bir televizyon programına çıkan anne Aygül A., kızının kaçırılışıyla ilgili şunları söyledi: "Bir akrabamız kaybolmadan bir gün önce kızımı çarşıda M.E. ile gezerken gördüğünü haber verdi. Ben kızıma bu yüzden bir tokat attım. Benim kızımı, ´Seni okutacağım, kolejlere göndereceğim´ diyerek kandırmış. Cuma günü sabah okula gitti. Okulun bahçesinde otururken o adam yine yanına gelmiş ve kızımı kaçırmış." diye konuştu.


BABAANNE KARDEŞİNE TEPKİLİ

Suçlanan M.E.´nin kızkardeşi, kızın da babaannesi olan Rabia A. da kendilerine bunu reva gören kardeşinin cezasını çekmesini isteyerek, gözyaşları içinde şunları söyledi:

"Kardeşim geçen yaz bizi ziyarete geldi. Bir süre oğlum Sadık A.´nın evinde kaldı. Dönüşte de torunum B.´yi yanına alarak ´İstanbul´u, camileri gezdireceğim´ diyerek götürdü. Sonra torunumu geri getirdi. Ama bir daha torunumun peşini bırakmadı. Daha önce de sürekli ´B.´yi okutacağım, İstanbul´a götüreceğim´ diyordu. Biz izin vermiyorduk. Torunum o adamın yanında. Ben torunumu istiyorum."

SAFRANBOLU´DA YAKALANDILAR

Bu arada, canlı yayında konuşan anne ve babanın çağrısına kulak veren seyircilerin ihbarı üzerine, B.A. ile M.E, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. B.A ve M.E.´nin Safranbolu Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldüğü öğrenildi.





Editör: Pusula Gazetesi