Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti&[#]8217;nin tüzüğündeki &[#]8220;gönüllülük&[#]8221; esası gazetecileri istifa ettiriyor.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti üyeliklerinden Anadolu Ajansı Zonguldak Büro Müdürü Orhan Akyüz, muhabirler Erdinç Aksoy ve Nermin Özkan istifa etti.
Akyüz, Aksoy ve Özkan, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına dilekçe
göndererek uzun yıllardır sürdürdükleri cemiyet üyeliğinden ayrıldılar. Cemiyet üyeleri dilekçelerinde, yaklaşık 80 civarındaki üyenin içinde geçimini gazetecilik mesleğinden sağlayan ve kamuoyunda ´´gerçek gazeteci´´ olarak adlandırılacak çok az kişinin bulunması, tüzükteki gönüllülük ibaresi nedeniyle genel kurul seçimlerinin eş, dost, akraba ilişkileri doğrultusunda üye yapılmış kişilerin oylarıyla gerçekleştirilmesi ve bunun düzeltilmesi için hiçbir adım atılmaması ile cemiyet başkanının çıkardığı gazetede meslek ilkeleri ve sorumlu
gazetecilik anlayışıyla bağdaşmayacak yazıların yer alması ve bu nedenle
kınanmasından dolayı istifa ettiklerini kaydettiler. Daha önce de Akyüz, cemiyetin 30 Mayıs&[#]8217;taki olağan genel kurulunda seçildiği üst kurul delegeliğinden, Aksoy da Derya Akbıyık´ın başkanlığındaki yönetimden istifa etmişti.
Geçtiğimiz günlerde Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Yöneticisi olan Meryem Akgün de görevinden ve üyelikten istifa etmişti.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu üst kurul delegeliğinde Zonguldak&[#]8217;ta gazeteci kabul edilmeyip başka işler yapan kişilere görev verilmesi de tepki çekmişti.
Zonguldaklı gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel&[#]8217;in ZGC&[#]8217;nin üye yapısını ve işlevini incelemesi gerektiğini söylediler.
Editör: Pusula Gazetesi