Sesli, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni terminal binası, otopark ve pazar yerinin yeniden düzenlenmesi projelerinin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.
Çalışmaların hayata geçmesiyle anılan bölgelerde önemli rahatlama olacağını anlatan Sesli, şunları kaydetti:
´´İhale aşamasına gelen yeni terminalin tamamlanması sonrasında mevcut terminal alanına zeminden aşağıya 3 katlı otopark yapılacaktır. Üst kısma nelerin yapılacağına da ihale aşamasında karar vereceğiz. Mevcut pazar yerinin değişmesi söz konusu değil. Buradaki köylü pazarı olarak bilinen yerde 5 bin metre kare kapalı alan oluşturacağız. Bu sayede vatandaşlarımız daha sağlıklı ve güzel ortamda alış verişlerini yapabilecekler .
Devrim Bulvarı´ndaki Atatürk Anıtı mevkisinde yapacağımız çalışmalarla da alt kısma otopark yapmayı planlıyoruz. 3 büyük projenin temelleri önümüzdeki yılın mart ayında atılmış olacaktır.´´
Gazetecilerin, bazı kurum ve kuruluşlarca düzenlenen hatıra ormanlarının bakımına yönelik sorusunu yanıtlayan Sesli, ´´Bu konuda başı boşluk var. Her önüne gelen tabela koyarak hatıra ormanı yapıyor. Tabela asan, bölgesinin de bakımını üstlenmesi gerekir´´ diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi